Van Dijk noemt verrassende spits als lastigste tegenstander

Reacties

Virgil van Dijk vecht bij Liverpool en het Nederlands elftal al jaren duels uit met de beste aanvallers ter wereld. Op de vraag wie de lastigste spits was die hij tot nu toe is tegengekomen, had de centrumverdediger een verrassend antwoord.

Van Dijk noemt verrassende spits als lastigste tegenstander
© Pro Shots

Van Dijk noemde in The Overlap, een online serie gepresenteerd door Gary Neville, niet Karim Benzema, Robert Lewandowski, Kylian Mbappé of Erling Haaland maar Olivier Giroud, tegenwoordig de spits van AC Milan. De Bredanaar motiveerde zijn keuze. 'Ik voelde altijd dat ik hem de baas was, maar op de een of andere manier scoorde hij altijd tegen ons. Of het nou voor Arsenal, Chelsea of Frankrijk was', sprak Van Dijk, die er een voorbeeld bijpakte.

'In het jaar dat we kampioen werden, 2019/20, versloegen we Chelsea met 5-3. We stonden 3-0 voor hij maakte een frommeldoelpunt. We stonden dus dik voor, maar hij scoorde nog steeds tegen me.' Giroud scoorde verder niet tegen Liverpool sinds Van Dijk de club in januari 2018 vervoegde, maar was wel verantwoordelijk voor de winnende goal in een Nations League-wedstrijd in 2018. Oranje is in de kwalificatiereeks voor Euro 2024 aan Frankrijk gekoppeld, dus de beide spelers zouden elkaar zomaar weer tegen kunnen komen.

Minder verrassend was de keuze van Big Virg over welke ploeggenoot hij graag nog eens zou hebben: Kevin De Bruyne. 'Hij is ongelofelijk. Als hij bij Liverpool zou spelen, zouden we nog meer hebben bereikt dan we nu al hebben gedaan. Hij is buitengewoon, goed aan de bal, zet hoog druk, scoort vaak en heeft iedere eigenschap die je moet hebben als moderne middenvelder, en als voetballer in het algemeen', aldus Van Dijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.