Van de Looi waakt voor 'individueel sterker Vitesse'

Reacties

In de strijd om een deelnamebewijs voor Europees voetbal gaat Vitesse woensdag op bezoek bij FC Groningen (18.45 uur). De Arnhemmers kampen met een enorme vormdip, terwijl de Groningers juist aan een puike reeks bezig zijn. Trainer Erwin van de Looi blikt vooruit.

Van de Looi waakt voor 'individueel sterker Vitesse'

De winstreeks van de noorderlingen begon opmerkelijk genoeg tegen de Arnhemmers. Op 22 maart werd er in de Euroborg met 3-1 van hen gewonnen. Vervolgens was de groen-witte motor niet meer af te stoppen. Op bezoek bij PSV (2-3), PEC Zwolle (0-1) en Roda JC Kerkrade (1-2) werd telkens gewonnen, maar ook thuis tegen NAC Breda (2-1) en Heracles Almelo (3-1) verliet een ieder die Groningen een warm hart toedraagt met een glimlach het stadion.

Bij Vitesse is het de laatste tijd kommer en kwel. De ploeg van Peter Bosz wist al zeven wedstrijden niet meer te winnen. In die duels verzamelden de Arnhemmers slechts drie schamele puntjes (drie keer gelijk). Zo waren onder meer PSV (1-2), SC Cambuur (4-3) en FC Utrecht (2-1) over negentig minuten te sterk. Vitesse vertoeft deze week in (een besloten) trainingskamp, maar voor Groningen is dat volgens Van de Looi niet nodig.

'We gaan op een normale wijze trainen deze week. Zaterdag voor het uitduel zullen we iets eerder naar Arnhem vertrekken en uitrusten in een hotel. Het is duidelijk dat Vitesse in mindere doen is, maar als je puur naar het elftal kijkt hebben ze nog altijd meer kwaliteit dan FC Groningen', liet de coach, die als voetballer vijf seizoenen voor Vitesse uitkwam, aan Voetbal International weten.

Op 22 maart konden de Groningers tot drie keer toe juichen. Vitesse kreeg in de Euroborg met 3-1 klop door doelpunten van Zivkovic, Van der Velden en Chery. Op deze foto Van der Velden (links), Lorenzo Burnet en Maikel Kieftenbeld.
Op 22 maart konden de Groningers tot drie keer toe juichen. Vitesse kreeg in de Euroborg met 3-1 klop door doelpunten van Zivkovic, Van der Velden en Chery. Op deze foto Van der Velden (links), Lorenzo Burnet en Maikel Kieftenbeld.

'Of ik verwacht dat Vitesse anders gaat spelen na de mindere reeks? Nee. Bosz heeft een duidelijke voetbalvisie. Hij zal gewoon de aanval kiezen. Wij moeten door passie en een goed strijdplan het verschil zien te maken. Het gevoel is uiteraard goed na deze ijzersterke reeks.'

Nick van der Velden wil woensdag 'gasgeven', zo vertelt hij op de clubwebsite. 'We hebben een goed gevoel na zes gewonnen wedstrijden, maar we moeten nu niet verslappen. Hier hebben we het hele seizoen voor gespeeld, dus moeten we het nu niet zomaar weggeven.' Johan Kappelhof stelt de supporters alvast gerust. 'Het publiek hoeft niet bang te zijn dat het een saaie 0-0 wordt. We moeten vooral vrijuit blijven spelen. We zitten lekker in de flow met zes keer winst op rij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.