Van de Beek krijgt een 4, Solskjaer doet oproep: 'We moeten ons flink versterken'

Reacties

Donny van de Beek kreeg dinsdagavond weer eens de kans in de basis van Manchester United, maar maakte (zoals zo vaak dit seizoen) een zeer povere indruk. Na afloop van de nederlaag tegen Leicester City sprak manager Ole Gunnar Solskjaer klare taal: er moeten in de zomer aanwinsten bij.

Van de Beek krijgt een 4, Solskjaer doet oproep: 'We moeten ons flink versterken'
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 2
Leicester City
Leicester City

The Red Devils speelden dinsdagavond met een B-team en gingen thuis met 1-2 onderuit tegen Leicester City. Tot overmaat van ramp zorgde Man United er met die nederlaag voor dat stadgenoot en aartsrivaal Manchester City landskampioen werd. En dat terwijl manager Ole Gunnar Solskjaer eerder deze week nog een sneer uitdeelde, nadat United het City-feestje nog even had uitgesteld.

Van de Beek kreeg weer eens een basisplaats, maar kon allerminst overtuigen. Sterker nog: Manchester Evening News beoordeelde zijn optreden met een 4. Hij kreeg (samen met Brandon Williams, Alex Telles en invaller Marcus Rashford) het laagste cijfer van alle United-spelers. 'Hij worstelde wederom', zo schrijft de krant bij het rapportcijfer. 'Het niveau dat hij haalde waardoor United hem besloot te kopen, heeft hij nog nauwelijks laten zien.'

De krant voegt daar pijnlijk genoeg aan toe: 'Het aankoopbeleid van Solskjaer komt onder een vergrootglas te liggen. Het is alarmerend dat Van de Beek en Telles (de twee duurste zomeraanwinsten van Man United) het weer lastig hadden. Zij vormen geen enkele bedreiging voor de spelers die al zeker zijn van een basisplaats in de Europa League-finale.'

Oproep van Solskjaer
Het is een volgende domper voor Van de Beek, die dit seizoen sowieso nog niet kan overtuigen en onlangs nog een harde conclusie las in de Engelse media. Ook de woorden van Solskjaer na afloop van de nederlaag tegen Leicester beloven niet veel goeds. De Noor deed namelijk een oproep richting de hoge heren bij de club, die over de financiën gaan, nadat hij een felicitatie had overgebracht aan City.

Conclusie: er moeten spelers bij bij Man United. 'Waar City is, daar willen wij ook naartoe', aldus Solskjaer tegenover Sky Sports. 'Daar zijn we nog niet. Zij hebben de lat hoog gelegd, aan ons nu de taak om de volgende stap te zetten. We weten wat we willen en moeten doen.' En dat is allereerst: nieuwe spelers kopen. 'Als we City écht willen uitdagen, dan moeten we het team flink versterken. Dat is nodig, uiteraard', zo vulde hij even later aan tegenover BT Sport.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.