City kampioen na nederlaag B-team Man Utd met Van de Beek

Reacties

Manchester United is met een B-team ten onder gegaan tegen Leicester City. Dat leidde ook tot een feestje bij stadsgenoot Manchester City, dat door het resultaat op Old Trafford kampioen is.

City kampioen na nederlaag B-team Man Utd met Van de Beek
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 2
Leicester City
Leicester City

Bij een nederlaag tegen Leicester City zou Manchester City kampioen zijn. Getuige de basisopstelling wilde Ole Gunnar Solskjaer dat niet koste wat het kost voorkomen. In vergelijking met de 3-1 zege op Aston Villa zette de Noorse manager tien andere namen op het wedstrijdformulier, onder wie Donny van de Beek en Premier League-debutanten Anthony Elanga en Amad Diallo.

Gezien het ongekende drukke programma was het niet onlogisch dat Solskjaer zijn vaste waardes rust gunde. Voor Leicester City was het een mooie kans om een slag te slaan in de strijd om de Champions League-tickets. In de tiende minuut werd dat vertaald in de openingstreffer van Luke Thomas, die het voorbereidende werk van Youri Tielemans een passend slot gaf.

Het antwoord van United liet niet lang op zich wachten. Mason Greenwood, de enige die na het duel met Villa zijn basisplaats had behouden, maakte zijn faam van aanstormende talent waar. Op aangeven van Diallo maakte de aanvaller zijn zeventiende Premier League-goal. Slechts vier spelers - Michael Owen (40), Robbie Fowler (35), Wayne Rooney (30) en Nicolas Anelka (19) – hadden als tiener meer goals in de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leicester City was in de tweede helft de ploeg die het meest aanspraak maakte op een tweede treffer. Na ruim een uur hadden The Foxes die voorsprong te pakken. Çaglar Söyünçü was daarbij de gevierde man. Zijn rake kopbal bleek de basis voor de overwinning, die Leicester City dichter bij het begeerde Champions League-ticket brengt. Want de entree van supersub Edinson Cavani kon United niet behoeden voor een nederlaag.

De overwining van Leicester werd op een andere plek in Manchester verwelkomd. Want door de nederlaag van United is de titel voor stadsgenoot City definitief. De achterstand van tien punten is met nog drie duels te gaan niet meer te overbruggen.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.