Harde conclusie voor Van de Beek: 'Hij past niet bij dit United'

Reacties

Dat Engelse media er eigenlijk al niet meer op rekenden was veelzeggend, maar Donny van de Beek startte donderdag wel in halve finale van de Europa League tegen AS Roma. Het was pas de vijfde keer dit seizoen dat de middenvelder de negentig minuten volmaakte, al lijkt het erop dat hij meer moet doen om te overtuigen.

Harde conclusie voor Van de Beek: 'Hij past niet bij dit United'
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
3 - 2
Manchester United
Manchester United

De basisplek van Van de Beek kwam niet helemaal uit de lucht vallen. United speelt na het duel met Roma nog drie wedstrijden in zeven dagen en dus moet manager Ole Gunnar Solskjaer gaan rouleren. In de return van de Europa League stond er minder op het spel, gezien de 6-2 zege in Manchester. Engelse media rekenden echter niet op een basisplek van Van de Beek, aangezien Solskjaer zijn favoriete speler Bruno Fernandes niet vaak aan de kant houdt. Van de Beek startte echter naast de Portugees in plaats van op zijn plek.

'Donny doet het erg goed op de training', verklaarde Solskjaer de basisplek van Van de Beek voor het duel met Roma. 'We gaan veel beweging zien op het middenveld met spelers als Donny, Bruno en Paul (Pogba, red.).' Bij Sky Sports hield men het optreden van Van de Beek aandachtig in de gaten. De conclusie: niet slecht, maar ook niet goed genoeg.

'Cavani en Fernandes stalen de show', schreef Sky na de wedstrijd. 'Cavani scoorde twee keer en Fernandes zette de aanvallen op. Van de Beek had zijn moment kunnen hebben halverwege de tweede helft toen hij de ruimte had in het strafschopgebied, maar toen slaagde hij er niet in om de bal te controleren. Uiteindelijk noteerde hij in de hele wedstrijd niet eens een schot op doel.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daar komt meteen een van de problemen van Van de Beek naar voren. In de 330 minuten die de middenvelder tot nu toe speelde in de Premier League loste hij één schot op doel. Dat was de goal tegen Crystal Palace tijdens zijn debuut in september. Volgens Sky Sports staat Van de Beek wel in de topzes op het gebied van Expected Assists per negentig minuten. Alleen spelers als Fernandes, Kevin De Bruyne en Riyad Mahrez doen het op dat vlak beter.

De televisiezender concludeerde dat Van de Beek wellicht gewoon niet de creatieve speler is die United nodig heeft. 'De voormalig speler van Ajax heeft heel andere kwaliteiten dan Fernandes of Pogba. Hij is meer een controlerende speler die het tempo in een wedstrijd bepaalt. Met de juiste rol in het juiste team kan hij het tegenstanders erg moeilijk maken, maar die rol past niet goed bij dit United.'

De komende dagen krijgt Van de Beek mogelijk meer speelminuten, gezien het drukke programma van United. Dan zal hij wel meer moeten laten zien, zag ook The Sun. 'Dit was een perfecte kans voor hem, maar voor een groot deel van de eerste helft stond Van de Beek onzichtbaar aan de zijkant. Af en toe vingen we een glimp op van zijn kwaliteiten. Meer was het echter niet. Het schijnt dat United Van de Beek volgend seizoen wil behouden in plaats van verkopen of verhuren. De komende dagen krijgt hij meer kansen. Daarvan moet hij er in ieder geval één pakken.'

Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.