Van de Beek is terug bij af: voor derde duel op rij geen speelminuten

Reacties

Donny van de Beek ging naar Eintracht Frankfurt om weer aan spelen toe te komen, maar zit nu ook in Duitsland op een doodlopend spoor. Vrijdagavond bleef hij tegen Werder Bremen (1-1) voor de derde competitiewedstrijd op rij van begin tot eind op de bank zitten.

Van de Beek is terug bij af: voor derde duel op rij geen speelminuten
© Pro Shots
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt
1 - 1
Werder Bremen
Werder Bremen

Van de Beek (26) zit met zijn handen in het haar. De middenvelder kwam in de eerste seizoenshelft bij Manchester United niet verder dan een invalbeurt van een paar minuten in de Premier League en liet zich daarom in januari verhuren aan Frankfurt. In Duitsland dacht Van de Beek zijn loopbaan weer uit het slop te kunnen trekken.

Erg gelukkig is de keuze voor Frankfurt echter niet uitgepakt. Van de Beek kreeg in de eerste twee maanden sinds zijn overstap nog wel wat kansen, maar inmiddels zit hij weer veel vaker dan hem lief is op de bank. Vrijdagavond deed Frankfurt-coach Dino Toppmöller voor de derde competitiewedstrijd op rij geen beroep op de Nederlander.

Frankfurt heeft deze drie duels overigens allemaal niet gewonnen. Na een 3-1 nederlaag tegen Borussia Dortmund en een doelpuntloos gelijkspel tegen Union Berlin speelde Frankfurt vrijdag met 1-1 gelijk tegen Werder Bremen. Na de openingstreffer van Milos Veljkovic zorgde Tuta in een wedstrijd waarin beide ploegen een rode kaart kregen voor een remise.

Van de Beek, die eerder al niet werd ingeschreven voor de Conference League (Frankfurt werd uitgeschakeld door Union Sint-Gillis, keert in de zomer normaal gesproken terug naar Manchester United. Daar loopt zijn contract nog tot medio 2025 door. Voor die tijd staan er eerst nog zes duels met Frankfurt op de rol; Van de Beek moet maar hopen dat hij daarin nog kansen zal krijgen om zichzelf te laten zien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.