Dodelijke Cavani neemt laatste hoop Roma weg bij zeldzame basisplaats Van de Beek

Reacties

Manchester United heeft zonder problemen de Europa League-finale bereikt. Na het pak slaag op Old Trafford kon AS Roma ondanks twee goals van Edinson Cavani met een zege het Europese podium verlaten.

Dodelijke Cavani neemt laatste hoop Roma weg bij zeldzame basisplaats Van de Beek
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
3 - 2
Manchester United
Manchester United

De eclatante zege in de heenwedstrijd bood United-manager Ole Gunnar Solskjaer de gelegenheid andere krachten aan de aftrap te laten komen. Donny van den Beek was een van de drie nieuwe spelers die in Stadio Olimpico weer een keer mocht ruiken aan een basisplaats. 'Hij heeft het heel goed gedaan op de training', gaf de Noorse manager uitleg over de zeldzame basisplaats voor de Oranje-international.

Van de Beek, die in vergelijking met de heenwedstrijd de plaats innam van Scott McTominay, kon zich niet onderscheiden. De middenvelder speelde ongelukkig en maakte op een onwennige positie weinig indruk bij een zeer slordig begonnen United. Roma kreeg met name in de openingsfase de nodige kansen om de hoop op een wonder leven in te blazen.

Doelman David De Gea, die in verband wordt gebracht met een transfer naar Roma, hield de gastheren verschillende keren van het scoren af. Zes minuten voor rust deelde Edinson Cavani aan de andere kant de genadeklap uit. De Uruguayaan, die eerder de lat had geraakt, passeerde doelman Bryan Mirante met een schot.

Roma draaide in het eerste kwartier in de tweede helft dankzij doelpunten van Edin Dzeko en Bryan Cristante de rollen om. Voor een overwinning leek het niet genoeg. Cavani bracht na ruim een uur de 2-2 op het scorebord om na een klein opstootje met Rick Karsdorp gewisseld te worden. United stapte wel als verliezer van het veld. Invaller Nicola Zalewski bezorgde Roma een positief einde aan het Europese avontuur.

Het resultaat bracht de bevestiging van wat al in de heenwedstrijd duidelijk was geworden. Manchester United staat in de finale in het Poolse Gdansk, waar op 26 mei Villarreal als tegenstander wacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.