Paal en Mister Europa League zitten Arsenal dwars: Villarreal naar EL-finale

Reacties

Villarreal heeft voorkomen dat de Europese finales een compleet Engelse aangelegenheid zijn geworden. De Spaanse ploeg hield Arsenal van het scoren af en daarmee uit de Europa League-finale.

Paal en Mister Europa League zitten Arsenal dwars: Villarreal naar EL-finale
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
0 - 0
Villarreal
Villarreal

De nipte nederlaag bij Villarreal bood Arsenal weliswaar perspectief, maar de Londense ploeg diende wel te scoren om zicht te houden op de winst in de Europa League en daarmee een ticket voor de Champions League. The Gunners hadden alle moeite het Spaanse verzet te breken om die ene goal te maken.

Pierre-Emerick Aubameyang was met een bal op het aluminium in de eerste helft dicht bij een treffer, zoals kort na rust Nicolas Pépé en Emile Smith Rowe verzuimden Arsenal op voorsprong te zetten.

Met het uitblijven van een Londense treffer kwam een volgend Europees succes van Unai Emery dichterbij. De coach van Villarreal verdiende de titel Mister Europa League aangezien hij de competitie in 2014, 2015 én 2016 won met Sevilla en voor de zesde keer in zijn loopbaan de halve eindstrijd bereikte. Slechts één keer was dat ook het eindpunt.

Dit keer vervolgde voormalig Arsenal-manager Emery zijn succesverhaal in de Europa League, al was het af en toe nog billen knijpen voor Villarreal. Zo kopte Aubameyang in de 79ste minuut tegen de paal en werd de druk op het Spaanse doel steeds groter. Maar de defensie van Villarreal brak niet, met een eerste Europese finaleplaats in de historie als beloning.

In de finale in het Poolse Gdansk wacht op 26 mei Manchester United als tegenstander. De Premier League-club zette AS Roma aan de kant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.