Debuut scorende Van de Beek eindigt in deceptie voor Manchester United

Reacties

Manchester United heeft een erbarmelijke start van het nieuwe Premier League-seizoen beleefd. Tegen Crystal Palace ging het direct mis op Old Trafford, waar Donny van de Beek zich als invaller wel wist te onderscheiden bij zijn debuut.

Debuut scorende Van de Beek eindigt in deceptie voor Manchester United
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
1 - 3
Crystal Palace
Crystal Palace

Er was de laatste weken veel discussie over hoe Van de Beek gebruikt zou gaan worden door manager Ole Gunnar Solskjaer. Was een middenveldtrio met Paul Pogba, Bruno Fernandes en de ex-Ajacied mogelijk of zou kiezen voor die drie een te aanvallend middenveld betekenen? Tegen Palace werd duidelijk dat Solskjaer vooralsnog naar het laatste neigt. Van de Beek lijkt de vierde man voor het driemansmiddenveld, als veelzijdige middenvelder die alle drie de posities kan invullen. Met Van de Beek op de bank mocht Pogba ondanks zijn door het coronavirus verstoorde voorbereiding gewoon starten. Scott McTominay was de balansbewaker op het middenveld met de Fransman en Fernandes.

United kwam zeer moeizaam op gang tegen het stugge Palace. Sterker, in de zevende minuut ging het al volledig mis. De United-defensie zag er slecht uit bij de counter van de Londenaren die leidde tot de 0-1 van Andros Townsend. Victor Lindelöf liet Jeffrey Schlupp veel te makkelijk voorgeven en bij de tweede paal was Luke Shaw te laat om Townsend nog af te stoppen.

© Pro Shots

United, waar Timothy Fosu-Mensah rechtsback was, moest zo in de achtervolging en het spel was simpelweg te stroperig om echt heel dreigend te worden. Wel waren er de nodige doelpogingen, met name vanuit de tweede lijn. Solskjaer besloot halverwege de wedstrijd al in te grijpen en bracht Mason Greenwood binnen de lijnen voor Daniel James. Ook het toptalent kon het verschil niet maken, waardoor het steeds meer de vraag werd wanneer Solskjaer met Van de Beek voor een extra impuls zou zorgen. In de 67ste minuut was het zover: Van de Beek maakte zijn United-debuut als vervanger van Pogba.

Waar United met Van de Beek wilde beginnen aan het slotoffensief, ging het enkele minuten na de entree van de Oranje-international achterin weer mis. Lindelöf kreeg de bal ongelukkig tegen zijn arm bij een schot van Jordan Ayew en scheidsrechter Martin Atkinson wees naar de stip. Ayew miste in eerste instantie met een erg slap schot, maar de strafschop moest na ingrijpen van de VAR overgenomen worden omdat David De Gea iets voor zijn lijn bleek te hebben gestaan. Bij de tweede poging ging Zaha achter de bal staan en hij scoorde tegen zijn oude club: 0-2.

De jacht op nog minstens een punt resulteerde voor Van de Beek wel in een onvergetelijk moment. De aanvallende middenvelder scoorde direct toen de bal met wat geluk voor zijn voeten viel en zorgde zo in de 81ste minuut voor de aansluitingstreffer. Het paste bij het algehele optreden van United dat het na de goal van Van de Beek maar even echt spannend was. Palace verdubbelde in de 85ste minuut alweer de marge via Zaha en het bleef bij 1-3.

Zo zal de roep om meer aankopen de komende week alleen maar harder klinken rond United, dat vorige week bij de Premier League-start nog vrij was en door de nederlaag nu tegen Palace direct in de achtervolging moet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.