Van Bronckhorst ziet maar geen einde komen aan extreem goede Celtic-reeks

Reacties

De midweekse speelronde in de Schotse Premier League heeft geen wisseling van de wacht aan kop teweeggebracht. Zowel koploper Celtic als het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst voegde drie punten toe aan het totaal.

Van Bronckhorst ziet maar geen einde komen aan extreem goede Celtic-reeks
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
2 - 0
Hibernian
Hibernian

Sinds de nederlaag in de Old Firm van vorige week is Rangers FC tot achtervolgen aangewezen. Tegen middenmoter Hibernian kon Van Bronckhorst al snel de openingstreffer vieren. James Tavernier verzilverde na vijf minuten een strafschop na een overtreding van Paul McGinn op Ryan Kent.

De landskampioen toonde zich in het restant van de eerste helft weinig scherp in de afronding, maar na een klein uur wilde het wel lukken. Alfredo Morelos ontsnapte aan de buitenspelval en schoot de bal daarna in het dak van het doel. Diezelfde spits ging nadien alleen op keeper Matt Macey af, maar deze keer bleef een goal uit. Net als afgelopen weekeinde tegen Heart of Midlothian (5-0) viel nieuweling Aaron Ramsey vlak voor tijd in bij Rangers FC.

Aberdeen
Aberdeen
2 - 3
Celtic
Celtic

Van Bronckhorst heeft de pech dat Celtic sinds zijn aanstelling bijna niet te stuiten is. De Europa Cup I-winnaar van 1967 rekende woensdag moeizaam af met Aberdeen. Tussen de zeventiende en twintigste minuut deed de koploper gouden zaken met goals van Jota en Matthew O'Riley.

Aberdeen leek een vogel voor de kat, maar na de hervatting stond het pardoes gelijk. Eerst sloeg Christian Ramirez toe uit een vrije trap, waarna Lewin Ferguson voor de 2-2 zorgde na voorbereidend werk van Funso Ojo (onder meer ex-PSV). Celtic werd op tijd wakker en dankzij Jota, die zwak verdedigen van Aberdeen afstrafte, leidde het al snel weer.

Celtic heeft nu sinds 3 oktober zeventien van de negentien competitieduels in winst omgezet. Die andere twee wedstrijden eindigden onbeslist.

Premiership

Stand Premiership 2021/2022

Schotland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Celtic
33
26
4
3
78-19
+59
82
2
Glasgow Rangers
33
23
7
3
67-27
+40
76
3
Heart of Midlothian
33
16
9
8
48-33
+15
57
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.