Van Bronckhorst hekelt naïviteit in slotfase: 'Dat mag niet'

Giovanni van Bronckhorst baalt van de wijze waarop Feyenoord zondagmiddag averij opliep in de uitwedstrijd tegen Willem II. De Rotterdammers kwamen niet overtuigend voor de dag, maar leken op weg naar de derde Eredivisie-zege op rij.

Fran Sol maakte in de 85ste minuut echter alsnog gelijk. Voorafgaand aan de Tilburgse goal leed Tyrell Malacia balverlies. 'Je moet in die fase de bal naar voren schieten en geen enkel risico nemen. Dat mag niet', aldus Van Bronckhorst - zonder de naam van Malacia te noemen - in gesprek met FOX Sports na de 1-1 remise. 'Op deze manier mag je geen punten verliezen.'

De Feyenoord-trainer erkende dat zijn ploeg geen sterke wedstrijd speelde. 'Het was moeizaam, over en weer waren er weinig kansen. We maakten aan de bal verkeerde keuzes en kwamen niet echt in het spel. We waren aan het wachten op de kansen die zouden komen en als je dan op voorsprong komt door die strafschop, moet je winnen.'

Na acht speelrondes kijkt Feyenoord tegen een achterstand van zeven punten aan op PSV. 'We komen uit een goede reeks qua resultaat, maar weten dat het voetballend beter kan en moet', analyseerde Van Bronckhorst.

Nicolai Jørgensen, die voor het eerst weer in de basis stond na zijn blessure, bleef de hele wedstrijd staan. 'Hij werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds sterker', oordeelde Van Bronckhorst. 'Robin van Persie moesten we wel wisselen, fysiek had hij een momentje. Het was ook het moment om het middenveld te verstevigen met Jens Toornstra. Het is jammer dat het niet de overwinning heeft opgeleverd.'

Clasie
Jordy Clasie vindt het puntenverlies onnodig. 'In de tweede helft gaven we niets weg, op de kans die tot de 1-1 leidde na. Als je na 85 minuten een voorsprong hebt, moet je het uitspelen.'

In de voorbije duels kwam Feyenoord nog nipt als winnaar uit de strijd; van FC Utrecht en Vitesse werd gewonnen dankzij een late treffer. 'Het is al een aantal weken dat het niet lekker loopt. Ook de slechte duels moet je winnen, we nemen het onszelf kwalijk dat het vandaag niet is gelukt.'