Van Bommel krijgt gelijk: Vermeeren toch wel een Rode Duivel

Reacties

Antwerp-sensatie Arthur Vermeeren had een enerverend weekend. De achttienjarige middenvelder kreeg op vrijdag te horen dat hij ondanks de verwachting van heel België niet was geselecteerd voor de Rode Duivels, was op zondag belangrijk voor Antwerp FC en werd op maandag toch wél opgeroepen voor de nationale ploeg.

Van Bommel krijgt gelijk: Vermeeren toch wel een Rode Duivel
© Pro Shots

Vermeeren stond zondag met een doelpunt en een assists aan de basis van een 4-1 thuiszege van Antwerp FC op Eupen. Eerder in de week had de Belgische middenvelder tegen Shakhtar Donetsk ook al twee assists gegeven.

Na afloop van de wedstrijd voelde Van Bommel zich geroepen om de loftrompet te blazen over zijn pupil. 'Vorig jaar rond deze tijd speelde Arthur nog een wedstrijd met de O23, om maar te zeggen wat voor een ongelofelijke ontwikkeling hij heeft doorgemaakt', aldus de Nederlander tegen Het Nieuwsblad op de persconferentie. 'Wat hij momenteel laat zien is van heel hoog niveau. En hij doet het niet een kwartiertje in de wedstrijd, hij doet het meerdere wedstrijden achter elkaar.'

'Voor mij is hij Arthur een Rode Duivel, want hij kan dat niveau aan. Alleen: Domenico maakt de selectie en hij maakt die op basis van de spelers die hij nodig heeft, wat ik ook snap. Dus maak er nou niet van dat ik zeg dat Arthur Rode Duivel móét zijn', eindigt Van Bommel. Jurgen Ekkelenkamp had overigens ook troostende woorden voor zijn achttienjarige ploeggenoot: 'Ik hoorde dat de bondscoach zijn redenen had om hem nu niet te selecteren, maar Arthur komt er zeker nog bij, dat lijkt me duidelijk.'

Binnen 24 uur hebben Ekkelenkamp en Van Bommel hun gelijk gekregen. Maandag kwam Vermeeren namelijk opdraven bij de Rode Duivels, vermoedelijk als een van de vervangers van Leandro Trossard, Orel Mangala of Olivier Deman.

Bekijk hier al onze video's
Meer A. Vermeeren
Meer over A. Vermeeren
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.