Bondscoach België laat supertalent Antwerp nog links liggen

Reacties

Domenico Tedesco, de bondscoach van België, heeeft zich niet overal even populair gemaakt. In zijn definitieve selectie heeft Tedesco geen plaats voor de achttienjarige Arthur Vermeeren, zijn ploeggenoot bij Royal Antwerp Mandela Keita zit wel bij de selectie.

Bondscoach België laat supertalent Antwerp nog links liggen
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
2 - 3
België
België

Ondanks het verlies tegen Shakhtar Donetsk (2-3) midweeks, maakte de piepjonge Vermeeren andermaal indruk bij Antwerp. In de Belgische media gingen stemmen op om Vermeeren te selecteren. 'Hij verdient het meer dan Youri Tielemans', schreef De Gazet van Antwerpen. Volgens Sky Italia mag het talent zich al in de belangstelling van Juventus en Barcelona heugen.

Zover komt het dus niet. De Belgisch-Guineese middenvelder Keita meldt zich wel voor de interlands tegen Oostenrijk en Zweden in de EK-kwalificatie. De 21-jarige controleur wordt sinds afgelopen winter door Antwerp gehuurd van OH Leuven. Keita is de enige nieuwe naam binnen het keurkorps van Tedesco.

'Ik zeg niet dat Vermeeren niet klaar is, maar het is een ander profiel', lichtte Tedesco toe op een persconferentie van de Belgen. 'Het is geen vraag óf hij ooit voor de Duivels zal spelen, maar wel wanneer. Het is geen keuze tégen Arthur, maar vóór Mandela. Ik zal met hem praten wanneer hij hier is voor de beloften. Ik begrijp dat het een thema is. Maar mijn job is om België naar het EK te brengen en een nieuwe, jonge ploeg te bouwen. We hebben al stappen gezet. Arthur wordt de volgende in dit team, maar wij beslissen wanneer het daar het juiste moment voor is.'

PSV'er Johan Bakayoko is de enige speler uit de Eredivisie in de Belgische selectie.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.