Van Boekel nog niet naar huis: assistent-VAR in troostfinale

Reacties

Er is toch nog Nederlandse inbreng in de slotfase van het WK. Pol van Boekel is aangesteld als assistent-videoscheidsrechter voor de strijd om de derde plaats tussen Kroatië en Marokko.

Van Boekel nog niet naar huis: assistent-VAR in troostfinale
© Pro Shots
Kroatië
Kroatië
2 - 1
Marokko
Marokko

De wedstrijd van zaterdag is grotendeels in Qatarese handen. Abdulrahman Al-Jassim is de scheidsrechter en wordt geassisteerd door twee landgenoten: Taleb Al-Marri en Saoud Ahmed Almaqaleh. De vierde official, Raphael Claus, komt uit Brazilië. 

Het VAR-team wordt aangestuurd door de Chileen Julio Bascuñán, die Van Boekel als zijn assistent heeft. Van Boekel was eerder op dit WK actief als VAR bij de groepsduels Argentinië - Saoedi-Arabië, Spanje - Duitsland en Argentinië - Polen. Ook vertolkte hij die rol in de kwartfinale tussen Kroatië en Brazilië.

Bij het duel tussen Polen en Argentinië greep Van Boekel in door Danny Makkelie naar de kant te roepen om beelden te bekijken van een duel tussen Wojceiech Szczesny en Lionel Messi. Uiteindelijk kende Makkelie een penalty toe. Die beslissing kwam de scheidsrechter, en ook Van Boekel, op kritiek te staan.

Donderdag werd al bekend dat de Poolse arbiter Szymon Marciniak de leiding heeft over de finale tussen Argentinië en Frankrijk. Makkelie vervult geen rol meer op het WK.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.