Argentinië en Frankrijk krijgen te maken met bekende scheidsrechter

Reacties

Szymon Marciniak is zondag de scheidsrechter bij de WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk. De FIFA kiest voor de Poolse arbiter, die samen met Engelsman Anthony Taylor nog kans maakte. Abdulrahman Al-Jassim leidt een dag eerder de troostfinale tussen Kroatië en Marokko.

Argentinië en Frankrijk krijgen te maken met bekende scheidsrechter
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
ns
3 - 3
Frankrijk
Frankrijk

In een eerder stadium werd al bekend dat Danny Makkelie geen kans meer maakte om de WK-finale te leiden. De FIFA had de Nederlandse arbiter bij de laatste acht scheidsrechters gehouden, de verwachting was dat hij een optie zou zijn als Frankrijk en Kroatië zich voor de finale zouden plaatsen. De uit de hand gelopen kwartfinale tussen de Argentijnen en Nederland maakt dat een aanstelling van Makkelie voor de eindstrijd ondenkbaar is.

Marciniak zorgt met zijn aanstelling voor een primeur. Nooit eerder leidde een scheidsrechter uit Polen de finale van een WK. Tijdens de eindstrijd in 2018 tussen Frankrijk en Kroatië was de Argentijn Néstor Pitana de scheidsrechter. Ismail Elfath is zondag de vierde official.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Marciniak had eerder tijdens het WK al de leiding over een wedstrijd van zowel Frankrijk als Argentinië. De arbiter floot de groepswedstrijd tussen Frankrijk en Denemarken (2-1) en de achtste finale tussen Argentinië en Australië (2-1).

Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.