Van Aanholt volgt Arsenal-legende Henry op met historische goal

Reacties

Patrick van Aanholt heeft zaterdagmiddag geschiedenis geschreven door Crystal Palace de allereerste overwinning ooit op Manchester United te bezorgen in de Premier League. Bovendien trad de Oranje-international in de voetsporen van Thierry Henry.

Van Aanholt volgt Arsenal-legende Henry op met historische goal

Tot nu was de legendarische aanvaller de enige speler in de historie van de Premier League die in de negentigste minuut een winnende treffer maakte tegen Manchester United. Henry deed dat in 2007 namens Arsenal. Twaalf jaar later volgt Van Aanholt hem op. Op Old Trafford gebeurde het zelfs nog nooit dat United in de negentigste minuut een nederlaag incasseerde.

Van Aanholt sprak na afloop tegenover Match of the Day over zijn rol als matchwinner. 'Ik zag ruimte en toen ik die ruimte zag, wilde ik mee naar voren. Ik weet dat ik er de snelheid voor heb', beschreef de Oranje-international de situatie. En toen viel de bal opeens voor zijn voeten, nadat Wilfried Zaha werd gestuit. 'Ik besloot te schieten en de bal vloog in het net.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 28-jarige verdediger (opgenomen in de voorselectie) vond dat Palace de eerste overwinning van het seizoen – en dus de eerste op Man Utd sinds de oprichting van de Premier League in 1992/93 – toekwam. 'Het was een erg zware wedstrijd, we groeven ons in en hadden het geluk aan onze zijde. Maar ik vond dat we erg goed speelden. Ik vind dat we de drie punten verdienden.'

Heel even leken die er niet te komen, toen Daniel James vlak voor tijd gelijkmaakte. 'Ik baalde enorm van dat doelpunt', vervolgde Van Aanholt. 'We hadden zo hard gewerkt om de nul te houden, maar gelukkig konden we op de counter nog toeslaan. We wisten dat zij de bal zouden hebben, maar in de rust wisten we dat we deze wedstrijd niet meer zouden verliezen.'

Van Aanholt is begonnen aan zijn zevende seizoen als vaste waarde in de Premier League, waarin hij zaterdag zijn 165ste duel speelde. Vanaf 2014 was de negenvoudig international basisspeler bij Sunderland, halverwege het seizoen 2016/17 maakte hij de overstap naar Palace. In zijn jonge jaren deed hij al enige ervaring op bij Chelsea en Wigan Athletic.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer P. van Aanholt
Meer over P. van Aanholt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.