Koeman beloont Malen en Veltman met plek in voorselectie

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft de voorselectie voor de aankomende interlands van het Nederlands elftal bekendgemaakt. Donyell Malen en Joël Veltman zijn de meest opvallende namen in de groep.

Koeman beloont Malen en Veltman met plek in voorselectie

De twintigjarige Malen is dit seizoen uitgegroeid tot eerste spits van PSV en maakt een prima indruk. Koeman gaf al aan de prestaties van de talentvolle aanvaller nauwlettend in de gaten te houden en heeft hem nu beloond met een plek in de voorselectie. Ook PSV'ers Jeroen Zoet, Denzel Dumfries en Steven Bergwijn staan op de lijst van de bondscoach.

Veltman (27) is na een afwezigheid van twee jaar terug bij Oranje. De verdediger werd in november 2017 voor het laatst uitgenodigd. Na een vormdip en een zware blessure was hij even uit beeld, maar dit seizoen is Veltman weer een vaste waarde bij Ajax. Daar speelt hij afwisselend centraal en rechts in de defensie. Veltman is niet de enige Ajacied in de voorlopige selectie, ook Daley Blind, Donny van de Beek en Quincy Promes mogen hopen op een uitnodiging.

Opvallend is verder dat Kenny Tete ontbreekt in de voorselectie. De rechtsback heeft geen basisplaats bij Olympique Lyon en Koeman geeft voor nu de voorkeur aan Hans Hateboer. Terence Kongolo degradeerde met Huddersfield Town naar het Championship, maar staat duidelijk nog altijd op de radar bij Koeman. Dat geldt ook voor Jasper Cillessen, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Tonny Vilhena en Luuk de Jong, die deze zomer allemaal van club wisselden.

Het Nederlands elftal speelt begin september twee wedstrijden in de EK-kwalificatiereeks. Op vrijdag 6 september wacht eerst een ontmoeting met Duitsland, in het Volkspark Stadion in Hamburg. Drie dagen later, op maandag 9 september, neemt de ploeg van Koeman het op tegen Estland. Door de deelname aan de eindronde van de Nations League moet Oranje een flinke inhaalslag maken. De nummers één en twee van Groep C plaatsen zich voor het EK van volgend jaar.

voorselectie nederlands elftal

Doel: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Valencia), Kenneth Vermeer (Feyenoord) en Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (AFC Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Terence Kongolo (Huddersfield Town), Matthijs de Ligt (Juventus), Joël Veltman (Ajax), en Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Krasnodar) en Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (Sevilla), Donyell Malen (PSV), Quincy Promes (Ajax) en Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Duitsland
8
7
0
1
30-7
+23
21
2
Nederland
8
6
1
1
24-7
+17
19
3
Noord-Ierland
8
4
1
3
9-13
-4
13
4
Wit-Rusland
8
1
1
6
4-16
-12
4
5
Estland
8
0
1
7
2-26
-24
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.