Van Aanholt verbaast zichzelf niet met basisplaats in Oranje

Reacties

Patrick van Aanholt was de meest opvallende naam in de opstelling van Oranje tegen Oekraïne. De linksback van Crystal Palace, komende zomer transfervrij, hoorde op de ochtend van de wedstrijd dat hij zou beginnen.

Van Aanholt verbaast zichzelf niet met basisplaats in Oranje
© Pro Shots

'Tijdens de trainingen voor deze wedstrijd wisselden Owen (Wijndal) en ik elkaar veel af op die plek. Maar tijdens de elf tegen elf, op vrijdag, bleef ik bij de basiself staan. En een dag later bij de standaardsituaties was ik ook ingedeeld bij de jongens die gingen spelen. Pas zondagochtend kwam de bevestiging, zag ik mijn naam staan in de opstelling. Een verrassing was het niet, genieten is het wel.'

Van Aanholt moest even zoeken naar ritme. Daarna haalde hij een goed niveau. 'Het was wennen', zegt de linkervleugelverdediger. 'Ik heb de laatste wedstrijden bij mijn club niet gespeeld, maar voel me desondanks wel fit en ready. Ik heb me goed kunnen laten zien tijdens trainingen en invalbeurten en die hebben geleid tot mijn kans. Het blijft altijd de keus van de trainer, dus ik kan niet zeggen of ik erin blijf staan. Maar aan mij zal het niet liggen', aldus Van Aanholt die komende transferwindow transfervrij is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer P. van Aanholt
Meer over P. van Aanholt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.