Valverde verheugd over Ter Stegen en langverwachte rentree Messi

Ernesto Valverde heeft zich lovend uitgelaten over Marc-André ter Stegen, die zijn ploeg eigenhandig op de been hield op bezoek bij Borussia Dortmund (0-0). Vanzelfsprekend was de Barcelona-coach ook verheugd over de langverwachte rentree van Lionel Messi, die een half uur meedeed.

Borussia Dortmund
0 - 0
Barcelona
Barcelona

Uitgerekend op de dag dat de keeperskwestie in Duitsland tussen Marc-André ter Stegen en Manuel Neuer opnieuw oplaaide, liet de doelman van Barcelona zich van zijn beste kant zien. Na iets minder dan een half uur verkleinde hij zijn doel uitstekend bij een inzet van landgenoot Marco Reus, maar het meest in het oog sprong de gestopte strafschop van diezelfde Reus later in de wedstrijd.

'Het was een moeilijke wedstrijd in een geweldige atmosfeer', zo zei Valverde tegenover Marca. 'In de eerste helft domineerden we, maar verzuimden we de kansen af te maken. Na rust werd het lastiger en verloren we de grip op de wedstrijd. We moeten Marc-André bedanken voor zijn geweldige reddingen', aldus de trainer van Barcelona, die daarnaast stelde dat hij het verschil tussen thuis- en uitwedstrijden van zijn ploeg nog te groot vindt.

Rentree Messi
Met nog een half uur op de klok was het tijd voor de rentree van Messi, die de zestienjarige Ansu Fati afloste. De Argentijn had lang last van een kuitblessure, waardoor hij de gehele voorbereiding miste. 'Het was een lastige wedstrijd om in te vallen voor Lionel', zo vervolgde Valverde. 'Want het tempo in de wedstrijd was ongekend hoog. Het waren zijn eerste minuten van het seizoen, ik vind dat hij voldoende heeft gedaan.'

Het was daarmee pas voor het eerst dit seizoen dat de voorhoede werd gevormd door Antoine Griezmann, Luis Suárez en Messi. Iets dat we in de toekomst nog veel vaker gaan zien. Echt gesmeerd liep het nog niet, zo gaf Griezmann toe in gesprek met AS, maar het is volgens de Fransman iets dat tijd nodig heeft. 'Het is mijn tweede maand hier. Luis, Leo en ik moeten elkaar nog beter leren begrijpen', zo vertelt Griezmann, die desondanks niet tevreden is met het gelijkspel. 'Het is aan Marc (Ter Stegen, red.) te danken dat we hier een punt pakken, maar het lijkt me duidelijk dat er nog genoeg voor verbetering vatbaar is.'

Uitvallen Alba
Een tegenvaller voor Barça was het uitvallen van Jordi Alba vlak voor rust. Uit medisch onderzoek blijkt dat de linkervleugelverdediger een hamstringblessure heeft opgelopen en zo'n tien tot vijftien dagen uit de roulatie is, zo meldt AS. Tijdens het duel met Dortmund werd hij vervangen door Sergi Roberto, Nelson Semedo verhuisde toen naar de linkerflank. Júnior Firpo, afgelopen transferperiode overgekomen van Real Betis, is ook een kandidaat om Alba te vervangen.

Zaterdag hervat het Barcelona van Frenkie de Jong La Liga. Op het programma staat dan de wedstrijd tegen Granada, dat net als de Catalaanse grootmacht zeven punten heeft en zesde staat op de ranglijst.