Valverde verdedigt opvallende Barça-basis na ontsnapping

Reacties

Een zwaar gewijzigd Barcelona behield dinsdag met hangen en wurgen de ongeslagen status in La Liga. Trainer Ernesto Valverde verklaarde na afloop van de 2-2 remise bij Celta de Vigo de keuze voor het B-elftal, dat een opvallende statistiek meebracht.

Valverde verdedigt opvallende Barça-basis na ontsnapping

De basisformatie in Galicië was namelijk de eerste in zestien jaar zonder spelers die de jeugdopleiding hebben doorlopen (zie afbeelding onder). Dat was het gevolg van de beslissing van Valverde om veel vaste krachten te sparen voor de bekerfinale tegen Sevilla van komende zaterdag, waaronder jeugdproducten Lionel Messi, Sergio Busquets en Gerard Piqué.

Zonder hen aan de aftrap had Barça wederom zwaar in Estadio Balaídos. Sterker nog: Celta spaarde de ongeslagen koploper met twee goals. Toch had Valverde geen spijt van zijn keuzes. 'De andere keer dat we hier kwamen, in de Copa del Rey, hebben we ook veel veranderingen aangebracht. Omdat ik weet waar we vandaan komen en we de bekerfinale spelen, wilde ik ook dit keer wijzigingen maken', verklaarde de Spanjaard.

Volgens Valverde is het niet vanzelfsprekend dat Barça zo lang zonder nederlaag blijft in de competitie. 'We rekenen daar niet zomaar op. We willen altijd winnen, maar moeten ook gaan voor wat we kunnen krijgen. Ik vond dat wij de betere ploeg waren. Daarna kwam de rode kaart (voor Sergi Roberto, red.) en moesten we dingen veranderen.'

De reductie tot tien man in minuut 71 was volgens de trainer een kantelpunt. 'Daarna hadden we niet meer de mankracht om een offensief op te zetten dat hen compleet zou terugdrukken en dus viel de gelijkmaker', aldus Valverde, die de Spaanse titel ziet naderen. 'Het is weer een punt en nu moeten we nog twee wedstrijden winnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.