B-keus Barça overleeft Celta-storm en breidt recordreeks uit

Reacties

In aanloop naar de Copa del Rey-finale van dit weekend tegen Sevilla is Barcelona niet verder gekomen dan een gelijkspel bij Celta de Vigo. Met een veredeld B-team eindigde het bijzonder vermakelijke duel in Estadio Balaídos in 2-2. Daarmee breidden de Catalanen hun recordreeks uit, maar het had zomaar anders kunnen aflopen.

B-keus Barça overleeft Celta-storm en breidt recordreeks uit

Het is inmiddels al een tijdje niet meer de vraag óf, maar wannéér Barça het Spaanse landskampioenschap gaat pakken. Om die reden kon trainer Ernesto Valverde het zich veroorloven om dinsdagavond bij Celta zo'n beetje al zijn grote namen buiten de basis (of zelfs wedstrijdselectie) te houden. Gerard Piqué, Sergi Roberto, Samuel Umtiti, Jordi Alba, Andrés Iniesta en Sergio Busquets kregen allemaal rust, maar zij waren nog niet eens de meest prominente reserveklanten.

Want ook vedettes Lionel Messi en Luis Suárez (beiden op de bank) werden door Valverde uit de wind gehouden, waarmee de trainer ondubbelzinnig liet merken dat hij de bekerfinale van zaterdag behoorlijk serieus neemt. Bovendien ontbrak ook de geblesseerde Ivan Rakitic. Omdat veel vaste krachten er niet bij waren, droeg keeper Marc-André Ter Stegen voor het eerst de Catalaanse aanvoerdersband. De Duitser zal op zijn beurt zaterdag niet meedoen: in het toernooi om de Copa del Rey krijgt Jasper Cillessen steevast de voorkeur.

Hands
Met back-ups als Nélson Semedo, Thomas Vermaelen, Lucas Digne, Denis Suárez en Paco Alcácer in de basis, kwam Barcelona tien minuten voor de pauze wél op voorprong. Celta was de betere ploeg geweest, maar na slecht uitverdedigen van Celta bezorgde Alcácer de bal tot bij Ousmane Dembélé, waarna de Fransman met links vervolgens schitterend raakschoot. Het was pas de eerste competitiegoal van topaankoop Dembélé voor Barça. Op slag van rust was het echter weer gelijk. Na een actie over rechts gaf Maximiliano Gómez hard en laag voor, Jonny Castro stond op de goede plek om de 1-1 binnen te schieten.

Na rust raakte Barcelona de grip op de wedstrijd langzaam maar zeker nóg verder kwijt. Celta kreeg de kansen, maar de bezoekers kregen (wederom) het doelpunt. Op aangeven van Dembélé leek Paulinho de 1-2 binnen te tikken, maar bijna óp de doellijn gaf Alcácer de bal nog een nauwelijks waarneembaar tikje mee. Twintig minuten voor tijd leek Barça alsnog te gaan bezwijken onder de druk, toen het met een man minder verder moest. De net als Messi na een uur ingevallen Sergi Roberto trok de doorgebroken Iago Aspas wel heel erg opzichtig naar de grond en moest inrukken.

Toen diezelfde Aspas ook nog de 2-2 maakte, al had die goal afgekeurd moeten worden wegens hands, leek Celta het duel alsnog naar zich toe te trekken. De kansen gingen er echter niet in, waardoor de recordreeks van Barcelona is uitgebreid. De ploeg is nu veertig competitieduels op rij ongeslagen, waaronder alle 33 wedstrijden van dit seizoen. Afgelopen weekend snoepte Barcelona het record van Real Sociedad uit 1980 af, nu heeft het daar zelfs een schepje bovenop gedaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.