Barcelona spoelt tegen Valencia Romeinse kater weg met record

Reacties

Barcelona heeft zaterdag na de ontluisterende avond in Rome een zege geboekt in La Liga op Valencia: 2-1. Enkele Catalaanse cadeautjes werden niet uitgepakt door de bezoekers, waarna de koploper er met de drie punten vandoor ging.

Barcelona spoelt tegen Valencia Romeinse kater weg met record

Voor Barcelona was het de eerste wedstrijd sinds de pijnlijke Champions League-uitschakeling in Stadio Olimpico tegen AS Roma. De Catalanen verspeelden hun riante voorsprong uit het heenduel (4-1) door in de Italiaanse hoofdstad ruim onderuit te gaan (3-0). De formatie van Ernesto Valverde had dus wat goed te maken.

De bezoekers uit de sinaasappelstad begonnen niet onaardig bij de koploper. Gonçalo Guedes zorgde voor het eerste gevaar met een gekruld schot, maar deze werd gepakt door doelman Marc-André ter Stegen. Vervolgens kwam de dreiging een aantal keer van de thuisploeg. Pogingen van Jordi Alba en Luis Suárez leverden nog niet het gewenste resultaat op, maar even later was het wel raak.

Na een fraai steekballetje van Philippe Coutinho - die zijn krachten midweeks tijdens het miljardenbal kon sparen - was het Suárez die de score opende. De aanvaller schoof de bal beheerst langs doelman Neto: 1-0. Het was alweer zijn 23ste La Liga-treffer van het seizoen. Het was zijn tiende doelpunt tegen Valencia over alle competities. Tegen geen enkele tegenstander scoorde de ex-Ajacied vaker in Spanje.

Luis Suárez viert de openingstreffer tegen Valencia.
Luis Suárez viert de openingstreffer tegen Valencia.

Voor de pauze bood Ter Stegen zichzelf een kans om uit te blinken. De Duitse doelman leverde de bal in, waaruit een grote kans voor Rodrigo ontstond. De Spaanse spits vond echter Ter Stegen op zijn weg, waardoor hij op vijftien seizoentreffers bleef staan. Barcelona had het zeker niet gemakkelijk in de eerste helft, maar zocht de kleedkamer toch op met een voorsprong.

Ook na de pauze deelde Barcelona direct een cadeautje uit aan Los Che. Rodrigo profiteerde opnieuw niet na dit keer een foute inspeelpass van Samuel Umtiti. Gerard Piqué was namelijk zeer attent en haalde de inzet van de aanvaller van de doellijn. Uitgerekend Umtiti zorgde enkele minuten later voor de bevrijdende treffer namens Barcelona. De zeer gewilde Franse verdediger kopte een corner van Coutinho achter doelman Neto: 2-0.

Samuel Umtiti neemt de felicitaties in ontvangst na zijn kopgoal.
Samuel Umtiti neemt de felicitaties in ontvangst na zijn kopgoal.

Na de tweede Catalaanse treffer ebde het geloof langzaam weg bij Valencia. Lionel Messi probeerde het nog met een fraaie volley, maar de Argentijn kon geen doelpunt aan zijn fraaie statistieken toevoegen. Kort voor het einde kreeg Valencia nog een strafschop door een domme overtreding van invaller Ousmane Dembélé op José Gayá. Dani Parejo schoot de bal matig in, maar Ter Stegen liet de strafschop door zijn handen glippen: 2-1. Valencia slaagde er niet in om nog tot een gelijkmaker te komen. Door de zege is Barça al 39 wedstrijden ongeslagen in La Liga. Hiermee werd het record van Real Sociedad in 1980 uit de boeken gespeeld.

Door de zege staat Barcelona nog ruimer aan kop. Valencia bezet de derde plaats in La Liga. De andere twee ploegen in de topvier komen zondag in actie. Dan neemt Atlético Madrid het op tegen Levante en Real Madrid speelt tegen Málaga. De voorsprong van Barcelona op Atlético Madrid bedraagt veertien punten. De formatie van Valverde komt dinsdag in actie tegen Celta de Vigo. Volgende week zaterdag staat de finale om de Copa del Rey tegen Sevilla op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.