Rodrigo, de vrees van menig La Liga-defensie

Reacties

Valencia leeft in La Liga van de doelpunten van Rodrigo Moreno Machado. De 27-jarige aanvaller verkeert in bloedvorm en hoopt komende zaterdag (aftrap 16.15 uur) koploper Barcelona opnieuw pijn te doen. VI-redacteur Sander Janssen over het beste seizoen van Rodrigo tot nu toe.

Rodrigo, de vrees van menig La Liga-defensie

Voor de vijftiende keer dit seizoen was het afgelopen zondag raak voor Rodrigo. Tegen Espanyol had de spits er maar zeven minuten voor nodig om de tegenstander te vellen door op aangeven van Gonçalo Guedes raak te koppen. Daarmee stond de eindstand al op het scorebord en bezorgde Rodrigo zijn ploeg drie punten en, nog belangrijker, de derde plek in La Liga.

Rodrigo is dit seizoen helemaal los bij Valencia. De spits doet het zelfs zo goed dat hij in een rijtje boven spelers als Cristiano Ronaldo, Iago Aspas, Antoine Griezmann en Lionel Messi staat. Zonder de goals van Rodrigo had Valencia namelijk zestien punten minder gehad. Geen speler in La Liga is tot nu toe zo belangrijk geweest voor het puntentotaal van een ploeg.

Het geluk lijkt de laatste tijd niet op te kunnen voor Rodrigo, die mag hopen op een plekje in de Spaanse selectie op het WK van komende zomer. Bondscoach Julen Lopetegui wilde hem in de afgelopen interlandperiode al aan het werk zien en de spits liet zich gelden. Hij maakte de enige Spaanse treffer in de oefeninterland tegen Duitsland (1-1).

Ondertussen maakt Rodrigo kans op de eretitel voor Beste Speler van de Maand maart in La Liga. Daarin neemt hij het op tegen Cristiano Ronaldo en Girona-spits Cristhian Stuani. Valencia-trainer Marcelino heeft uiteraard een duidelijke voorkeur. 'Rodrigo scoort niet alleen, hij speelt in dienst van het team. Hij helpt zowel bij aanvallen als bij verdedigen. Hij speelt dit seizoen op een zeer hoog niveau en ik weet zeker dat hij nog meer goals gaat maken.'

Daar is Rodrigo de afgelopen weken in ieder geval goed mee bezig. In de afgelopen vijf duels maakte de aanvaller zes goals en won Valencia vijf keer. De nummer drie van Spanje is al negen competitieduels ongeslagen. Koploper Barcelona is dus gewaarschuwd, zeker omdat Rodrigo de Catalanen eerder dit seizoen al punten afsnoepte (1-1).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.