'Keizerlijk' AS Roma schrijft historie met legendarische 'remuntada'

Reacties

Een dag na de enorme stunt van AS Roma tegen Barcelona in de kwartfinale van de Champions League straalt het ongeloof er nog vanaf in de Italiaanse en Spaanse sportkranten. Het was dan ook groot feest in de Italiaanse hoofdstad na het bereiken van de halve finale.

'Keizerlijk' AS Roma schrijft historie met legendarische 'remuntada'

Het was immers voor het eerst dat Roma, al wel verliezend finalist in het Europa Cup I-toernooi in 1983/84, zich bij de laatste vier van het miljardenbal schaarde. En dat had niemand meer verwacht na de 4-1 nederlaag in Camp Nou. La Gazzetta dello Sport spreekt, met de remontada van Barça tegen Paris Saint-Germain ongetwijfeld in gedachten, dan ook van een historische remuntada van een groots Roma en verwijst met de kop Imperiali! naar de tijd dat de keizers regeerden in Rome.

Ook die andere grote sportkrant, Corriere dello Sport, spreekt van een legendarische comeback. En dan vooral omdat de Giallorossi dankzij het Wonder van Rome afrekenden met de 'majestueuze' Lionel Messi. Diens landgenoot Gabriel Batistuta, oud-speler van Roma, roemt op Twitter trainer Eusebio Di Francesco omdat hij in het wonder is blijven geloven. 'En hij kreeg gelijk.' En Francesco Totti weet weer waarom hij een roodgeel hart heeft. 'Voor dit soort momenten.'

Totti keek toe vanaf de tribunes na zijn afscheid als speler van eind vorig seizoen. In dat competitieduel met Genoa (3-2) veroverde Roma dankzij een late treffer van Diego Perotti maar ternauwernood een CL-ticket voor dit seizoen. 'Dat was al geweldig, maar hier kan niets tegenop', reageerde Roma-voorzitter James Pallotta na afloop. 'In mijn vijf jaar bij de club heb ik Roma gedurende 94 minuten nog nooit zo tekeer zien gaan als vanavond. Het was ongelooflijk!'

Waar Roma op social media wordt overladen met felicitaties van de andere Italiaanse topclubs, likken ze in dat andere grote Zuid-Europese voetballand de wonden. Voor het derde jaar op rij strandde Barcelona immers al in de kwartfinale van de Champions League. De Spaanse sportkranten zijn eensluidend in hun oordeel. 'Totale mislukking in Europa', kopt Marca. AS spreekt van een dreun voor de Culés, Mundo Deportivo rept over een ineenstorting in Rome en Sport noemt het een fiasco waar geen excuses voor zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor winteraankoop Philippe Coutinho is de uitschakeling met Barcelona extra pijnlijk. De Braziliaan, niet speelgerechtigd in de Champions League, vertrok afgelopen winter immers bij Liverpool in de veronderstelling dat hij bij de Catalanen meer kans maakte op het winnen van hoofdprijzen. Maar juist zijn oude club staat door het uitschakelen van Manchester City wél in de halve finale en Barça, nog wel in de race voor de Spaanse dubbel, niet ondanks de investeringen van ruim 300 miljoen euro.

Edin Dzeko maakte wat dat betreft wél de juiste keuze. De Bosnische spits kon afgelopen winter naar Chelsea, maar koos voor een langer verblijf in Rome. 'Nu kan ik ook de halve finale spelen!', jubelde de man van de openingstreffer en de achteraf cruciale uitgoal na afloop. 'Het was niet makkelijk, maar ik ben hier gebleven en ben daar erg blij mee. En de club denk ik ook!', aldus Dzeko. 'Hoeveel geld ik ben misgelopen? Laten we het daar niet over hebben. Geld is niet belangrijk.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.