Valse start voor Brazilië, Ortiz begint met gelijkspel

Reacties

Voor Brazilië is het toernooi om de Copa América teleurstellend begonnen met een doelpuntloos gelijkspel tegen Ecuador. Celso Ortiz bleef met Paraguay eveneens op 0-0 steken tegen Costa Rica. Peru won wél van Haïti.

Valse start voor Brazilië, Ortiz begint met gelijkspel

Brazilië - Ecuador 0-0
Na het mislukte WK in eigen land en de teleurstellend verlopen laatste editie van de Copa América, snakt Brazilië in dit jubileumtoernooi in de Verenigde Staten naar succes. Dat dreigt er opnieuw niet te komen, want het openingsduel met Ecuador eindigde in 0-0. Brazilië had zelfs nog geluk dat de scheidsrechter de helpende hand bood toen doelman Alisson in de fout ging en een tegendoelpunt leek te veroorzaken.

Haïti - Peru 0-1
In het andere duel in Poule B zegevierde Peru nipt tegen Haïti. Peru, waar Renato Tapia (Feyenoord) een basisplek had en PSV'er Luiz Beto da Silva vlak voor tijd inviel, kreeg talloze opgelegen mogelijkheden, maar sloeg slechts één keer toe. Routinier Paolo Guerrero maakte het winnende doelpunt. De 32-jarige spits maakt kans om voor de derde keer topscorer van het Copa América-toernooi te worden. Guerrero flikte dat eerder in de edities van 2011 en 2015.

Costa Rica - Paraguay 0-0
Zijn seizoen bij AZ stond in het teken van veel blessureleed, maar bij Paraguay is Celso Ortiz weer een vaste kracht op het middenveld. De spelbepaler bleef met zijn team op 0-0 steken tegen het defensief sterke Costa Rica. Mandekker Kendall Waston werd diep in de extra tijd met rood weggestuurd bij Costa Rica. In de beperkte tijd die over was, kon Paraguay dit overtal niet uitbuiten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.