Colombia start Copa América met zege op Verenigde Staten

Reacties

Gastland Verenigde Staten is de jubileumeditie van de Copa América gestart met een nederlaag. Mede dankzij een goal van James Rodríguez won Colombia het openingsduel met 2-0.

Colombia start Copa América met zege op Verenigde Staten

Door drie achtereenvolgende zeges in oefenwedstrijden was het vertrouwen bij de Verenigde Staten groot, maar in de achtste minuut volgde al een eerste domper. Centrumverdediger Christian Zapata opende de score uit een corner: 0-1. De doelpuntenmaker had in de defensie gezelschap van PSV-verdediger Santiago Arias, die negentig minuten speelde.

Waar James bij Real Madrid veelal genoegen moet nemen met een reserverol, is hij bij het nationale elftal nog altijd de grote man. De 24-jarige aanvallende middenvelder, ook aanvoerder van Colombia, verdubbelde de marge kort voor rust vanaf de strafschopstip. Een kwartier voor tijd viel de spelmaker met een schouderblessure uit.

Groepsgenoten Costa Rica en Paraguay komen zaterdagavond (aftrap 23.00 uur) in actie. Colombia wacht in de volgende groepswedstrijd een confrontatie met Paraguay, terwijl Costa Rica het gastland ontmoet.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.