Valencia wint ruim bij Getafe en klimt naar derde plaats

Uit bij Getafe heeft Valencia goede zaken gedaan. De club won met 3-0 van Getafe en stijgt zodoende naar de derde plaats van de Primera División.

In een wedstrijd die ontsierd werd door veel kaarten had Valencia weinig moeite met de thuisclub. Toch duurde het lang voordat Los Che het overwicht in doelpunten uitdrukten.

Na een half uur spelen opende Manuel Fernandes (foto) de score, de Portugees trof doel door een mooi schot van buiten het strafschopgebied.

Kort voor rust moet Getafe verder met tien man, nadat Roberto Soldado van het veld werd gestuurd. De spits van de thuisclub deelde een kopstoot uit aan Carlos Marchena.

Joaquin en Vicente bepaalden in de tweede helft de eindstand op 0-3. Door de overwinning staat Valencia nu derde in de Primera División. De club gaat op basis van zijn doelsaldo Real Madrid voorbij.