Villarreal klimt naar tweede plaats na zege op Almería

Villarreal had niet veel moeite met UD Almería, ook won het niet ruim. Atlético Madrid speelde gelijk bij Osasuna en José Guardado besliste Deportivo La Coruña-Espanyol.

Villarreal-UD Almería 2-1Al in de eerste minuut kwam de thuisclub op voorsprong dankzij Giuseppe Rossi (foto). De Italiaanse spits schoot vanaf dertig meter raak. Na een kwartier verdubbelde Joseba Llorente de voorsprong. Het betekende de vijfde treffer van de spits dit seizoen. In de tweede helft maakte Pablo Piatti nog wel de 2-1, maar Villarreal kwam niet meer in gevaar. El Submarino Amarillo stijgt door deze overwinning naar de tweede plaats, op één punt van koploper Barcelona.

Deportivo La Coruña-Espanyol 1-0De volgende tegenstander van Feyenoord in de groepsfase van de UEFA Cup boekte een thuiszege op Espanyol. Guardado was de gevierde man bij Los Blanquiazules. De Mexicaan maakte de enige treffer tegen de club uit Barcelona, waardoor Deportivo naar de zesde plaats stijgt.

Osasuna-Atlético Madrid 0-0De ploeg van trainer Javier Aguirre ging op bezoek bij Osasuna, de oude club van Aguirre en de hekkensluiter van de Primera División. Om aansluiting te houden met de top moest Atlético winnen. Na twintig minuten kreeg de thuisclub echter een strafschop, maar Javier Portillo miste. Uiteindelijk werd er in de wedstrijd niet gescoord, waardoor beide ploegen weinig opschieten met het doelpuntloze gelijkspel.