Real heeft vier goals Higuaín nodig voor de winst

Málaga kwam tot drie keer toe op voorsprong in Santiago Bernabéu en speelde meer dan een helft tegen tien man. Toch was het Real Madrid dat in eigen stadion zegevierde. De meeste dank ging uit naar Gonzalo Higuaín, die vier keer scoorde: 4-3.

Royston Drenthe, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart begonnen in de basis bij Real, maar alledrie Nederlanders werden gewisseld door coach Bernd Schuster. Ook Sergio Ramos haalde het einde van de wedstrijd niet. De rechtsback kreeg in de 43ste minuut een rode kaart na een harde overtreding.

Met elf tegen elf was Málaga al twee keer op voorsprong gekomen. Een solo van Eliseu bezorgde de gasten na zes minuten spelen een 1-0 voorsprong. Nadat Higuaín een rebound had benut voor 1-1 was het Baha die tussen twee verdedigers van Real de 1-2 kon binnenschieten. Apoño benutte in overtal een strafschop voor 2-3.

Higuaín had eerder ook gescoord uit een strafschop. Daarbij had doelman Francesc Arnau nog een hand tegen de bal gekregen. Dat lukte hem ook bij een 3-3 stand toen Higuaín opnieuw aanlegde vanaf elf meter. Ditmaal hield Arnau de bal uit het doel, maar tikte Higuáin in de rebound alsnog de 4-3 binnen.

Real gaat door de zwaarbevochten zege even alleen aan kop in de Primera División met 23 punten uit tien wedstrijden. Málaga heeft tien punter minder en bezet de achtste plaats.