Valencia schiet nog weinig op met ontslag Neville

Ook onder leiding van interim-trainer Pako Ayestarán is Valencia er niet in geslaagd een overwinning te boeken in de Primera División. Op bezoek bij Las Palmas ging de club die deze week hoofdcoach Gary Neville ontsloeg met 2-1 onderuit.

Als er sprake mocht zijn van het post-Neville-effect, trad dat bij Valencia al wel erg snel in werking. In de eerste wedstrijd na het vertrek van de Engelsman lag de bal namelijk al binnen drie minuten in het net. Rodrigo opende de score namens de bezoekers, door een slechte terugspeelpass te onderscheppen en die fout af te straffen.

Valencia kon echter slechts vijftig minuten genieten van dat gesorteerde effect. In die minuut trok Jonathan Viera de stand vanaf de strafschopstip gelijk, waarna de thuisploeg via een eigen doelpunt van Shkodran Mustafi (foto) in de 64ste minuut ook nog aan de 2-1 kwam. Daarmee bezegelde de centrale verdediger het lot van zijn eigen ploeg.

Door de dertiende verliespartij van dit seizoen verkeren Los Che als nummer vijftien nog altijd in de Spaanse gevarenzone. De ploeg blijft staan op 34 punten. Las Palmas bezet de elfde positie, met 36 punten.