Valencia ontslaat Neville

Reacties

Valencia heeft trainer Gary Neville ontslagen. Dat heeft de club zojuist bekendgemaakt.

Valencia ontslaat Neville

De club legt op de website uit dat de aanhoudende slechte resultaten aanleiding zijn geweest om de Engelsman te ontslaan. Valencia bezet momenteel de veertiende plek en verloor in dertig competitieduels al twaalf wedstrijden.

De 41-jarige Engelsman begon begin december aan zijn eerste grote klus als hoofdcoach. Toen stond Valencia nog achtste. De voormalige rechtsback van Manchester United, die ondanks zijn avontuur in Spanje aanbleef als assistent bij de Engelse nationale ploeg, volgde Nuno Espirito Santo op. De Portugees stapte op zijn beurt op vanwege de teleurstellende resultaten onder zijn bewind.

Neville zat in 28 officiële duels als trainer van Valencia op de bank. Daarvan won hij slechts tien optredens, werd er zeven keer gelijkgespeeld en elf keer verloren. Vooral in de Spaanse competitie presteerde de Engelsman, voorheen in zijn eigen land vooral actief als analyticus, dramatisch (zie tabel).

Valencia maakt tevens bekend dat assistent Pako Ayestarán tot het einde van het seizoen de honneurs waarneemt als hoofdcoach. Over de broer van Gary Neville, Phil die als assistent werkte in de sinaasappelstad, wordt niet gerept. Neville kwam in december bij Valencia terecht dankzij eigenaar Peter Lim. De Singaporees heeft net als de gebroeders Neville aandelen in de Engelse club Salford City.

In een statement laat Neville weten de beslissing te begrijpen. 'Ik wil de club bedanken', stelt hij. 'Ik had graag doorgewerkt en afgemaakt waar we aan begonnen waren. Maar ik begrijp dat het resultaat telt. En die resultaten zijn momenteel niet zo als ze horen te zijn bij een club als Valencia.'

DE CIJFERS VAN NEVILLE ALS COACH VAN VALENCIA
Competitie Aantal duels Winst, gelijk, verlies
Primera División 16 3-5-8
Copa del Rey 7 4-2-1
Champions League 1 0-0-1
Europa League 4 3-0-1
Totaal 28 10-7-11
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.