Misère houdt aan voor Neville en Valencia in stadsderby

Valencia blijft zwak presteren in de Primera División. Ook tegen stadgenoot Levante ging de ploeg van trainer Gary Neville onderuit: 1-0.

Valencia kon in de derby geen moment de zwaktes van Levante blootleggen, terwijl de thuisploeg de hekkensluiter in de Primera División is en afstevent op degradatie. In de 65ste minuut maakte Giuseppe Rossi de verdiende winnende treffer voor Levante, na een voorzet van Juanfran (ex-Ajax).

In de eerste helft had Rossi al de paal geraakt en ook Valencia-doelman Diego Alves was een aantal keer tot het uiterste gegaan om een doelpunt van Levante te voorkomen. De derde nederlaag op rij voor Neville en consorten was dus niet onterecht. Donderdag moet Valencia in de Europa League een 1-0 achterstand tegen Athletic de Bilbao goedmaken om het seizoen nog te kunnen redden. In de competitie staan Los Che in de troosteloze middenmoot.