Guardiola sluit de deur voor rentree bij Barça en bespreekt vertrek Xavi

Reacties

Pep Guardiola ziet zichzelf in de nabije toekomst niet meer terugkeren op de bank bij Barcelona, waar hij als speler én trainer grote successen vierde. De manager van Manchester City distantieert zich van het besluit van clubleiding van Barça om afscheid te nemen van Xavi Hernández.

Guardiola sluit de deur voor rentree bij Barça en bespreekt vertrek Xavi
© Pro Shots

Barcelona presenteerde Hansi Flick onlangs als opvolger van Xavi. Aan de komst van Flick ging veel vooraf: Xavi gaf halverwege het seizoen aan na het lopende seizoen niet door te willen gaan als trainer, werd daarna door voorzitter Joan Laporta overgehaald te blijven, maar diezelfde Laporta besloot een nieuwe overeenkomst toch weer terug te draaien en stelde Flick aan.

De gang van zaken rond clubicoon Xavi leverde de clubleiding van Barça en met name Laporta de nodige kritiek op, maar Guardiola houdt zich liever daarbuiten. 'Wat er is gebeurd met Xavi is niet mijn schuld. Ik kan er ook niets aan doen dat Xavi als trainer met mij werd vergeleken', aldus de manager van City tegen Mundo Deportivo.

Guardiola, die met City zijn vierde Premier League-titel op rij won, ziet een terugkeer bij Barça in de nabije toekomst niet zitten. 'Die deur is gesloten. Ik wens de nieuwe trainer het allerbeste toe. Ik hoop dat hij de tijd en de steun krijgt om zijn werk te kunnen doen', aldus de Spanjaard, die bij City nog een contract tot medio 2025 heeft.

João Cancelo
Wat betreft Guardiola is een definitief vertrek van João Cancelo van City naar Barcelona niet ondenkbaar. De Spanjaard had de Portugees international vorig seizoen niet meer nodig. 'We zullen met Barcelona in gesprek gaan voor de beste oplossing voor alle partijen. Als Cancelo bij Barça wil blijven en beide clubs kunnen tot een akkoord komen, dan zal hij daar blijven', zei Guardiola. Cancelo heeft bij City nog een contract tot medio 2027.

Guardiola vindt het maar niets dat er zoveel reuring is rondom Bernardo Silva. De Portugees zou in de belangstelling staan van meerdere topclubs. 'Er gaan zoveel geruchten rond, maar wij zijn niet gebeld', maakt de manager duidelijk. 'Geen enkele club heeft gebeld, Barcelona dus ook niet. Bernardo is een geweldige speler, ik hoop dat hij bij ons blijft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.