Mina hangt slingers op bij verjaardagsfeest Neville

Valencia mag zich al opmaken voor de achtste finale van de Europa League. Los Che maakten de return in Wenen overbodig door Rapid Wien in eigen huis met liefst 6-0 te verslaan. Santi Mina was met twee goals en drie assists de grote man bij de Spanjaarden.

De twintigjarige middenvelder gaf zijn jarige hoofdcoach Gary Neville (41) het mooiste cadeau dat hij zich op deze Europese avond kon wensen. De Spanjaard zorgde er namelijk voor dat er al bij rust een 5-0 stand was bereikt. Een bijzonderheid, want nog niet eerder slaagde een ploeg er in een Europa League-wedstrijd in vijf keer te scoren in de eerste 45 minuten.

Mina (archieffoto, boven) opende al in de vierde minuut de score, waarna hij Dani Parejo zes minuten later in stelling bracht: 0-2. In de 25ste minuut was het Mina die de 3-0 liet aantekenen, waarna de score verder opliep via Álvaro Negredo en André Gomes. Die voorsprong werd pas in de 89ste minuut verder uitgebouwd door een doelpunt van de ingevallen Rodrigo. De return van volgende week donderdag was echter al na de eerste helft verworden tot een formaliteit voor de geplaagde Neville (pas één zege in de Primera División) en zijn ploeg.