'Vader Messi praat deze week met Barça, juridische strijd dreigt'

Reacties

Volgens Spaanse media arriveert de vader van Lionel Messi deze week in Barcelona om met voorzitter Josep Maria Bartomeu om tafel te gaan. De verwachting is echter dat een akkoord tussen beide partijen er niet in zit.

'Vader Messi praat deze week met Barça, juridische strijd dreigt'
© Pro Shots

Bartomeu is weliswaar bereid om met Jorge Messi om tafel te gaan, waarschijnlijk woensdag, maar de bedoelingen van beide partijen liggen zover uit elkaar, dat de geplande ontmoeting hen niet bij elkaar zal brengen. Dat schrijven Mundo Deportivo en Sport, de twee grootste sportkranten van Catalonië.

De vader van Messi, tevens de zaakwaarnemer van de Argentijnse superster, komt over uit Rosario met het idee om op een beschaafde en vriendelijke manier het vertrek van zijn zoon bij Barcelona te realiseren. Zijn hoop is dat Bartomeu begrip kan opbrengen voor het besluit van Messi om te kiezen voor een andere club in Europa.

De onder vuur liggende president wil daar echter niets van weten. Messi is in de ogen van Barcelona nog altijd de man die leiding moet geven aan het nieuwe project van trainer Ronald Koeman. De inzet van het gesprek zal vanuit de club daarom zijn om het tot 2021 lopende contract van de 33-jarige aanvoerder te verlengen.

Barça zal hoe dan ook niet van plan zijn Messi transfervrij te laten gaan en heeft daarbij de steun van La Liga, dat zondag bevestigde dat de clausule van 700 miljoen euro nog steeds geldig is. Het kamp van de Argentijn bestrijdt dat en meent dat de vedette vrij is om te gaan en te staan waar hij wil, nu zijn contract in het laatste jaar zit.

Volgens Spaanse media is het daarom bijna onvermijdelijk dat het uitdraait op een juridische strijd. Messi zal een arbitragezaak bij de FIFA aanspannen om een vertrek te forceren, als de club hem niet laat gaan. Barça zal op zijn beurt beargumenteren dat de Argentijn schuldig is aan contractbreuk, omdat hij niet op is komen dagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.