'Rebellerende Messi ontbreekt bij officiële start tijdperk-Koeman'

Reacties

Het tijdperk-Ronald Koeman gaat deze zondag officieel van start bij Barcelona, als de selectie zich meldt op de club voor de coronatests. Lionel Messi is de grote afwezige. En daar pakken de Spaanse kranten flink mee uit.

'Rebellerende Messi ontbreekt bij officiële start tijdperk-Koeman'
© Pro Shots

Zaterdagavond kwam al naar buiten dat Messi niet van plan is zich te melden om voor een test op het coronavirus, zoals de protocollen voorschrijven. Barcelona heeft daar zelf nog altijd niets over gemeld, maar volgens Mundo Deportivo gaf de Argentijnse sterspeler inderdaad geen acte de présence. De 33-jarige aanvoerder zou van mening zijn dat zijn contract niet langer geldig is, nu hij heeft laten weten dat hij wil vertrekken bij de club.

Messi wilde met de clubleiding om tafel, maar voorzitter Josep Maria Bartomeu wil dat alleen om de verlenging van zijn contract te bespreken. Dat is voor de Argentijnse linkspoot echter geen optie. Hij wil hoe dan ook vertrekken en dat wordt mogelijk makkelijker dan gedacht. Volgens Cadena SER is de clausule met de afkoopsom van 700 miljoen euro inmiddels verlopen en kan Messi transfervrij weg nu hij in de laatste twaalf maanden van zijn contract zit.

Spaanse media waren ook benieuwd of spelers als Luis Suárez, Ivan Rakitic en Arturo Vidal wel van de partij zouden zijn voor de coronatests. Zij meldden zich, hoewel Koeman hen heeft laten weten dat ze mogen vertrekken. Sowieso zal de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal vanaf maandag, als de eerste training gepland staat, met een uitgedunde groep werken. Dertien spelers van Barcelona zijn opgeroepen voor een nationaal elftal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.