Guardiola gespot in Barcelona: 'Meeting met Messi aanstaande'

Reacties

Uitgerekend nu Manchester City nadrukkelijk wordt genoemd als nieuwe club van Lionel Messi, is Pep Guardiola gesignaleerd in Barcelona. En de oud-speler van de Catalanen was er niet alleen om te dineren in een chique Chinees restaurant.

Guardiola gespot in Barcelona: 'Meeting met Messi aanstaande'
© Pro Shots

Dat is althans de stellige overtuiging van Spaanse media, die massaal de link leggen met de vertrekwens van Messi. Guardiola zou nog dit weekend met zijn voormalige pupil bij Barcelona spreken, om zijn plannen bij City met hem door te nemen. De Engelse grootmacht wordt gezien als de meest waarschijnlijke bestemming van de Argentijnse superster, mocht hij deze zomer daadwerkelijk vertrekken uit Camp Nou.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En de aanwezigheid van Guardiola speelt daarin natuurlijk een belangrijke rol. Onder de vleugels van de 49-jarige Spanjaard groeide Messi tussen 2008 en 2012 uit tot wereldster en reeg Barcelona de prijzen aaneen met voetbal dat tot ieders verbeelding sprak. Daarvan is inmiddels weinig meer over. En dus wil de inmiddels 33-jarige linkspoot nu vertrekken, al is voorzitter Josep Maria Bartomeu vooralsnog niet van plan daar aan mee te werken.

Alleen als clubs de contractueel vastgestelde afkoopsom van 700 miljoen euro op tafel liggen, mag Messi naar verluidt weg bij Barcelona. Deze week waren er berichten dat City wil proberen tot een akkoord te komen door honderd miljoen euro te bieden plus enkele spelers, zoals bijvoorbeeld Angeliño, Eric García en Gabriel Jesus, maar dat lijkt voorlopig nog niet genoeg om Bartomeu ervan te overtuigen Messi te laten gaan.

Overigens is City lang niet de enige club aan wie Messi wordt gelinkt. Paris Saint-Germain schijnt ook een optie te zijn. Volgens Marca hebben Neymar en Ángel Di María al contact opgenomen met Messi om hem te overtuigen van een verhuizing naar Frankrijk. In Italië worden Internazionale en Juventus genoemd als mogelijke bestemming, maar City lijkt toch echt de beste papieren te hebben. Zeker nu Guardiola ook nog eens in Barcelona is.

Messi, Guardiola en De Bruyne: 'Dat is een match made in heaven'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.