'Barcelona wil niet om tafel met Messi: vertrek is onbespreekbaar'

Reacties

Het initiatief van Lionel Messi om met Barcelona om tafel te gaan om de voorwaarden van zijn vertrek te bespreken, krijgt nog geen gehoor in Camp Nou. Voorzitter Josep Maria Bartomeu is niet van plan de Argentijnse sterspeler te laten vertrekken.

'Barcelona wil niet om tafel met Messi: vertrek is onbespreekbaar'
© Pro Shots

Met dat nieuws pakken Sport en Mundo Deportivo zaterdagochtend uit op hun voorpagina's. De twee grootste sportkranten van Catalonië stellen dat Bartomeu niet wil worden herinnerd als de voorzitter die Messi liet vertrekken bij Barcelona. En dus valt een transfer wat de onder vuur liggende president betreft alleen te bespreken als een club de contractueel vastgestelde afkoopsom van 700 miljoen euro op tafel legt.

En er is natuurlijk geen club die daartoe in staat is. Dat is ook precies de bedoeling van Barça. De clubleiding, met behalve Bartomeu ook trainer Ronald Koeman en technisch directeur Ramón Planes, wil Messi ervan overtuigen dat het voor alle partijen de beste optie is dat hij blijft. Op dit moment wil Barça daarom alleen aan tafel met de 33-jarige aanvoerder om de verlenging van diens contract, dat afloopt in 2021, te bespreken.

Als Messi transfervrij wil vertrekken, zoals hij de club liet weten op basis van een clausule in zijn contract die volgens de Barça-directie al in juni afliep, dan kan hij dat volgend jaar doen. Dan loopt zijn huidige verbintenis af. Aan een ruildeal met Manchester City, dat honderd miljoen euro zou betalen plus Gabriel Jesus, Eric García en Bernardo Silva, willen ze in Camp Nou ook niet denken. Het vertrek van Messi is niet bespreekbaar.

De houding van de clubleiding moet volgens Mundo Deportivo niet zozeer worden opgevat als een gebrek aan respect richting Messi, die op een goede manier wil vertrekken bij de club waar hij al zijn hele loopbaan voor speelt. Barcelona wil naar buiten toe nu geen teken van zwakte tonen en naar de boze aanhang uitstralen dat het er alles aan doet de Argentijnse sterspeler te behouden. In de plannen van Koeman heeft hij een centrale rol.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.