La Liga bevestigt clausule: Messi kost 700 miljoen euro

Reacties

De transferclausule in het contract van Lionel Messi bij Barcelona is nog steeds geldig. Dat heeft La Liga zondagmiddag benadrukt, naar aanleiding van geruchten over het verlopen van de clausule.

La Liga bevestigt clausule: Messi kost 700 miljoen euro
© Pro Shots

Messi heeft bij Barcelona een verbintenis tot medio 2021. In dat contract staat een clausule ter waarde van 700 miljoen euro. Als een club dat bedrag neerlegt, moet Barcelona de Argentijn laten gaan. Deze week schreven verschillende media dat die clausule deze zomer verlopen was, maar dat klopt niet.

La Liga maakt zondag in een speciaal statement een einde aan de onduidelijkheid. 'De transferclausule in het contract van Lionel Messi is nog steeds geldig. La Liga volgt de reglementen en zal hem niet vrijstellen van zijn verbintenis bij Barcelona, tenzij een club het genoemde bedrag op tafel legt.'

Uiteraard kan Barcelona zijn sterspeler ook voor een lager bedrag verkopen, maar dan is er wel een akkoord van de clubleiding nodig. Spaanse media gaan ervan uit dat Messi de club gaat verlaten, de 33-jarige aanvaller ontbrak zondag toen de selectie zich op het complex meldde voor de verplichte coronatests.

Maandag staat de eerste training onder Ronald Koeman op het programma. De verwachting is dat Messi ook die eerste oefensessie aan zich voorbij laat gaan. De Argentijn claimt volgens de Spaanse pers een transfervrije status te hebben.

'Lionel Messi en Manchester City is een match made in heaven'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.