Utrecht benut kansen nu wél: doelpuntrijk gelijkspel tegen PEC Zwolle

Sander van de Streek heeft met twee goals de hoofdrol opgeëist bij de oefenwedstrijd van FC Utrecht tegen PEC Zwolle. De Eredivisie-clubs troffen elkaar donderdagmiddag en speelden gelijk in een duel met zes doelpunten: 3-3.

Eigenlijk zou PEC Zwolle deze donderdag FC Groningen treffen, maar dat ging niet door als gevolg van de frustratie bij de Zwollenaren. Groningen presenteerde zaterdag Alessio Da Cruz als nieuwe aanwinst, terwijl hij al gekeurd was door PEC. PEC's technisch manager Mike Willems was daar woedend over.

In het duel met Utrecht begon de ploeg van John Stegeman slecht. In de derde minuut kwamen de bezoekers via Odysseus Velanas al op voorsprong en de marge werd in minuut twaalf al verdubbeld door Sander van de Streek. PEC deed wat terug via Sai van Wermeskerken, die de bal hoog in de hoek knalde na een afgeslagen corner: 1-2.

Utrecht sloeg in de veertigste minuut al voor de derde keer toe en dat gebeurde via Van der Streek, die de bal in de bovenhoek plaatste. Dat tot tevredenheid van trainer John van de Brom, die zag dat zijn team nu veel beter met de kansen omging dan afgelopen vrijdag. Toen werd door te slap afwerken met 1-1 gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen.

Een tegenvaller voor Van den Brom was dat PEC in de tweede helft op gelijke hoogte kwam. Verdediger Marc-Olivier Doué kopte de bal knap binnen uit een corner en Mike van Duinen benutte een kwartier voor het einde een strafschop (3-3), nadat er een overtreding op hem was gemaakt. Bij PEC en Utrecht kan het vizier op de Eredivisie-hervatting. Op 18 oktober speelt PEC thuis tegen PSV en neemt Utrecht het in het hoge noorden op tegen FC Groningen.