PEC Zwolle des duivels: medisch gekeurde Da Cruz kiest tóch voor Groningen

Reacties

PEC Zwolle is zwaar teleurgesteld in de gang van zaken rond de transfer van Alessio da Cruz. De 23-jarige aanvaller van Parma was al medisch gekeurd in Zwolle, dat in de veronderstelling was eindelijk de zo gewenste buitenspeler binnen te hebben, maar is alsnog op weg naar FC Groningen.

PEC Zwolle des duivels: medisch gekeurde Da Cruz kiest tóch voor Groningen
© Pro Shots
Alessio da Cruz in actie namens Oranje Onder-20 (maart 2018).

Donderdag kwam Da Cruz vanuit Italië aan in Zwolle, waar hij op kosten van PEC overnachtte in het hotel van het MAC3Park Stadion en vrijdag zijn medische keuring doorstond. Tevens werd hij getest op corona en in het stadion al uitgebreid voorgesteld aan de trainersstaf en een aantal ploeggenoten. PEC ging er logischerwijs vanuit het komende seizoen te kunnen beschikken over de huurling.

Alleen de handtekening moest nog gezet worden, een formaliteit. Het papierwerk uit Italië liet echter enige tijd op zich wachten. Toen kwam er plotseling een telefoontje van het management van Da Cruz met de mededeling dat ze met FC Groningen gingen praten.

Heel teleurgesteld
'Ik vind het wel bijzonder dat je een speler gaat benaderen die al bij een andere club medisch gekeurd is, al weet ik natuurlijk niet precies wat Groningen wel en niet wist', reageert technisch manager Mike Willems namens PEC. 'We zijn vooral heel teleurgesteld. Het is heel vervelend en vreemd: we zijn erg boos, alleen weten we eigenlijk niet goed op wie we boos moeten zijn.'

Willems is al maanden bezig met het aantrekken van een nieuwe buitenspeler. Onlangs was de club dicht bij het vastleggen van John Yeboah, maar hij vertrok op het laatste moment naar Willem II, zoals er eerder ook deals met Manuel Benson en een aantal andere buitenspelers om verschillende redenen afketsten. Met Da Cruz leek de missie enkele dagen voor het verstrijken van de transferdeadline alsnog geslaagd, maar nu moet de club in alle haast op zoek naar een alternatief.

'We zijn des duivels, dat gevoel heeft iedereen bij de club. Het is een heel bizarre situatie. We hebben nog kort overwogen om Alessio tegen te houden, maar later dachten we ook: Laat hem maar gaan, we hoeven hem niet meer', aldus Willems, die niet uitsluit dat PEC het met de huidige selectie gaat proberen.

Die selectie werkte zaterdag overigens een training af, omdat het duel met RKC Waalwijk werd afgelast. De eerstvolgende wedstrijd op het programma: FC Groningen - PEC Zwolle (donderdag).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.