PEC zegt oefenduel met FC Groningen af na Da Cruz-soap

Reacties

PEC Zwolle heeft het oefenduel met FC Groningen afgezegd. Beide ploegen zouden elkaar donderdag treffen, maar in het licht van de soap rond de Da Cruz-transfer willen de Zwollenaren niet meer spelen.

PEC zegt oefenduel met FC Groningen af na Da Cruz-soap
© Pro Shots

Zaterdag werd de 23-jarige Alessio Da Cruz gepresenteerd door FC Groningen, terwijl hij al medisch was gekeurd door PEC Zwolle. Het leidde tot verontwaardiging bij De Blauwvingers.

'We zijn des duivels, dat gevoel heeft iedereen bij de club. Het is een heel bizarre situatie. We hebben nog kort overwogen om Alessio tegen te houden, maar later dachten we ook: Laat hem maar gaan, we hoeven hem niet meer', zei PEC's technisch manager Mike Willems in gesprek met VI.

Willems laat nu weten dat de woede wel voorbij is. 'Maar we vonden het beter om elkaar even niet te treffen', aldus de bestuurder.

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen pareerde zaterdag de verwijten vanuit Zwolle. 'Ik herken mij totaal niet in verhalen dat wij iets verkeerds gedaan zouden hebben', reageerde de oud-prof.

'Ik begrijp best dat er bij Zwolle teleurstelling kan zijn, maar in deze fase van de markt zit je soms gewoon achter dezelfde spelers aan en is er sprake van concurrentie. Wij hebben alles volledig volgens het boekje gedaan en alles netjes via Parma en het management van Alessio afgehandeld.'

Op 14 februari staan FC Groningen en PEC Zwolle tijdens dit Eredivisie-seizoen voor het eerst tegenover elkaar in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Op 16 mei treffen de teams elkaar in Zwolle.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.