Uruguay naar kwartfinale Copa, heerlijke goal Suárez net voorkomen

Reacties

Uruguay heeft zich in de nacht van donderdag op vrijdag geplaatst voor de kwartfinale van het toernooi om de Copa América. Mede dankzij een doelpunt van Edinson Cavani boekte de vijftienvoudig kampioen na drie duels eindelijk zijn eerste zege.

Uruguay naar kwartfinale Copa, heerlijke goal Suárez net voorkomen
© Pro Shots
Bolivia
Bolivia
0 - 2
Uruguay
Uruguay

Uruguay stond na een nederlaag tegen Argentinië (1-0) en een gelijkspel tegen Chili (1-1) na twee duels pas op een punt in Groep A, maar had desondanks nog alle kans om een ronde verder te komen. Van de tien deelnemende landen in de groepsfase gaan er immers acht door naar de kwartfinale.

Uruguay stelde een plek bij de laatste acht veilig door Bolivia met 0-2 te verslaan en daarmee ook meteen uit te schakelen. Daarbij kreeg het enige hulp van Jairo Quinteros, die een voorzet vlak voor rust in eigen doel werkte. Elf minuten voor tijd stelde Cavani (foto) de zege veilig op aangeven van Facundo Torres.

Het had niet veel gescheeld of Luis Suárez had dat in de 65ste minuut al gedaan. De 34-jarige aanvaller van Atlético Madrid profiteerde bijna van een foute uittrap van Carlos Lampe, maar de doelman van Bolivia was net op tijd terug om de inzet van Suárez van zo'n veertig meter uit zijn doel te houden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Chili
Chili
0 - 2
Paraguay
Paraguay

Het neemt niet weg dat Uruguay met nog een duel te spelen geplaatst is voor de kwartfinale. Het kan in het laatste groepsduel nog wel twee plekken stijgen als het van Paraguay wint. Dat was vannacht met 0-2 te sterk voor het eveneens al geplaatste Chili door goals van Braian Samudio en Miguel Almirón.

Di 29 jun. 2021

Copa América

Stand Groepsfase Groep A Copa América 2021 Brazil

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
4
3
1
0
7-2
+5
10
2
Uruguay
4
2
1
1
4-2
+2
7
3
Paraguay
4
2
0
2
5-3
+2
6
4
Chili
4
1
2
1
3-4
-1
5
5
Bolivia
4
0
0
4
2-10
-8
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Copa América
Meer over Copa América
Meer E. Cavani
Meer over E. Cavani
Meer L. Suárez
Meer over L. Suárez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.