Messi evenaart imposant record en bereikt kwartfinale met Argentinië

Reacties

Argentinië heeft zich verzekerd van een plek in de kwartfinale van het toernooi om de Copa América. De formatie van bondscoach Lionel Scaloni won in de nacht van maandag op dinsdag met miniem verschil van Paraguay. Lionel Messi evenaarde een imposant record.

Messi evenaart imposant record en bereikt kwartfinale met Argentinië
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
1 - 0
Paraguay
Paraguay

Messi stond namelijk voor de 147ste keer op het veld voor de nationale ploeg, waarmee hij het record van Javier Mascherano evenaarde. De Argentijnse sterspeler kan het record volgende week alleen in handen krijgen als de groepsfase wordt afgesloten met een wedstrijd tegen Bolivia. Scaloni gaf voorafgaand aan het duel al aan dat hij simpelweg moeilijk zonder Messi kan. 'Het is moeilijk om niet afhankelijk van hem te hoeven zijn. Hij speelt alle wedstrijden en zelfs als hij moe is, maakt hij het verschil.'

Toch had Messi tegen Paraguay maar een kleine rol in de enige goal van de wedstrijd die na tien minuten viel. Ángel Di María gaf op aangeven van de aanvaller van Barcelona een bekeken steekpass op Alejandro Gómez, die met een wippertje over de doelman voor 1-0 zorgde. Messi zorgde even later wel bijna voor de tweede goal, maar zijn vrije trap ging net naast. Door een eigen doelpunt van Junior Alonso ging een streep vanwege buitenspel in een eerder stadium.

In de tweede helft was het vooral tegenhouden voor Argentinië, waar Ajacied Nicolás Tagliafico in de basis stond. Scaloni haalde Messi niet naar de kant, omdat de zege tot het laatst nog niet binnen was. Uiteindelijk kreeg Paraguay het niet meer voor elkaar om te scoren, waardoor voor Argentinië de buit binnen was.

Corona
Argentinië haakte eerder af voor de organisatie van het toernooi om de Copa América, net als Colombia. Brazilië nam het over en kreeg kritiek omdat de situatie rond het coronavirus in het land ook niet goed is. Maandag werd bekend dat het aantal coronabesmettingen tijdens het toernooi is opgelopen tot 140, op 15.235 tests. Dat komt neer op 0,9 procent. De CONMEBOL liet weten dat dit lage percentage aantoont dat het toernooi op een verantwoorde manier georganiseerd is.

Uruguay
Uruguay
1 - 1
Chili
Chili

Uruguay en Chili bleven eerder in de nacht op een gelijkspel steken. In Chili was er voorafgaand in de media veel te doen om een schandaal binnen de selectie, die vrouwelijk bezoek zouden hebben gehad. Onder anderen Arturo Vidal en Eduardo Vargas werden daarvan beticht en zouden mogelijk buiten de selectie worden gelaten, maar beide spelers verschenen tegen Uruguay gewoon aan de aftrap.

Vargas was zelfs degene die de score na 26 minuten na een goede combinatie met Ben Brereton. Halverwege de tweede helft dacht Luis Suárez de score op 1-1 te zetten, maar hij gaf bij een corner vanaf de rechterkant niet het laatste tikje. Uit de beelden bleek dat Vidal op ongelukkige wijze voor een eigen doelpunt zorgde. Uruguay pakte zo het eerste punt van de groepsfase, terwijl Chili nu vijf punten heeft. Dat zijn er twee minder dan Argentinië.

Copa América

Stand Groep A Copa América 2021 Brazil

Zuid-Amerika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië
4
3
1
0
7-2
+5
10
2
Uruguay
4
2
1
1
4-2
+2
7
3
Paraguay
4
2
0
2
5-3
+2
6
4
Chili
4
1
2
1
3-4
-1
5
5
Bolivia
4
0
0
4
2-10
-8
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.