United neemt Ighalo niet mee op trainingskamp vanwege situatie in China

Reacties

Odion Ighalo reist niet mee met de selectie van Manchester United voor het trainingskamp in Spanje. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer laadt de batterijen daar op, maar doet dat zonder de Nigeriaan. Omdat hij onlangs overkwam uit China loopt hij het risico dat hij Engeland niet meer in komt.

United neemt Ighalo niet mee op trainingskamp vanwege situatie in China
© Pro Shots

Vanwege de uitbraak van het coronavirus in China en andere delen van Zuid-Azië is men in Groot-Brittannië huiverig voor mensen die vanuit die regio overkomen. United huurde Ighalo op de laatste dag van de winterse transfermarkt van Shanghai Shenhua. De dertigjarige aanvaller is al in Engeland, maar komt mogelijk niet meer terug als hij meereist naar Spanje. Terwijl United op trainingskamp is, zou Engeland de grenscontroles namelijk kunnen aanscherpen.

'Odion blijft in Manchester, omdat hij in de afgelopen veertien dagen is overgevlogen vanuit China', legde Solskjaer uit. 'Vanwege de situatie daar, weten we niet zeker of hij Engeland later weer in komt als hij naar het buitenland gaat. Hij werkt op de club met een personal coach en een individueel programma. Zijn familie kan hier ondertussen settelen. Natuurlijk was het fijn geweest voor hem om zijn teamgenoten te leren kennen, maar we lopen het risico dat de grenscontroles in de tussentijd strenger worden. Dat risico willen we niet nemen.'

Naast Ighalo reizen de geblesseerde Paul Pogba en Marcus Rashford niet mee naar Spanje. United arriveert zaterdag in Marbella, waar het de komende week verblijft. Op maandag 17 februari hervat de ploeg het seizoen met een uitwedstrijd tegen Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer O. Ighalo
Meer over O. Ighalo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.