Ighalo lijkt laatste wedstrijd voor United al te hebben gespeeld

Reacties

Odion Ighalo hoopt er nog bij te zijn als Manchester United het Premier League-seizoen gaat afmaken, maar zijn werkgever Shanghai Shenhua verwacht hem begin juli gewoon terug voor de verlate start van de Chinese Super League. Op slechts één manier kan United langer een beroep doen op de Nigeriaan.

Ighalo lijkt laatste wedstrijd voor United al te hebben gespeeld
© Pro Shots

United verraste in januari door de dertigjarige Ighalo op huurbasis over te nemen van Shanghai Shenhua. Nu wil de club hem in ieder geval tot het einde van het seizoen - als dat nog wordt uitgespeeld - behouden. Ighalo scoorde twee keer in het FA Cup-duel met Derby County en liet zich ook in de knock-outfase van de Europa League zien tegen Club Brugge en LASK Linz.

Door de coronacrisis is het nog altijd niet zeker of en zo ja wanneer het Premier League-seizoen wordt afgemaakt. In China zijn er plannen om in juli de competitie alsnog te beginnen. Ten tijde van de uitbraak van het virus had de Super League van start moeten gaan, maar dat ging niet door. Bij Ighalo ontstaat er dus een situatie die bij wel meer huurspelers bestaat: in juli keren zij terug bij hun werkgevers, terwijl het seizoen mogelijk daarna nog wordt afgemaakt.

'Ik zou graag het seizoen willen afmaken', zei Ighalo al eerder tegen de BBC. Vorige maand was er volgens de aanvaller nog geen nieuws over een bod van United op hem of voor een eventuele verlenging van de huurdeal. Volgens Sky Sports zit dat laatste er echter niet in. Shanghai Shenhua wil alleen meewerken als Ighalo wordt verkocht en zou zijn waarde schatten op ongeveer 23 miljoen euro.

De kans dat Ighalo langer bij United blijft, lijkt klein nu ook de topclubs zuinig met hun geld moeten omgaan. Shanghai hoopt hem ondertussen langer te binden. De club zou hem in maart al een nieuwe aanbieding voor twee jaar extra hebben gedaan met een salarisverhoging, hoewel Ighalo die berichten met een korreltje zou nam. Supersalarissen voor voetballers zijn door de Chinese overheid sinds dit jaar ook verboden. Ighalo ligt nu tot eind 2022 vast.

Beste United sinds 2000: sterrenteam met Van Nistelrooy, Rooney en Ronaldo
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer O. Ighalo
Meer over O. Ighalo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.