United krijgt vanuit China uitsluitsel over langer verblijf Ighalo

Reacties

Manchester United heeft met Shanghai Shenhua een akkoord bereikt over een langer verblijf van Odion Ighalo op Old Trafford. De huurdeal van de Nigeriaanse spits is verlengd tot eind januari 2021.

United krijgt vanuit China uitsluitsel over langer verblijf Ighalo
© Pro Shots

Het tijdelijke contract van de in januari aangetrokken Ighalo liep gister (zondag 31 mei) af. Engelse media meldden al dat United daarom in gesprek was met zijn eigenlijke werkgever in China. Het oorspronkelijke standpunt van Shanghai Shenhua was volgens de berichten dat Ighalo alleen langer in Manchester mocht blijven als de optie tot koop in het huurcontract zou worden gelicht, maar de coronacrisis heeft daar verandering in gebracht.

En dus hoeft United geen transfersom te betalen om Ighalo ook bij de hervatting van de Premier League (vanaf 17 juni) te kunnen inzetten. De dertigjarige aanvaller kan zelfs in de eerste helft van het nieuwe seizoen nog uitkomen voor de club van zijn dromen, aangezien de nieuwe huurdeal pas begin volgend jaar afloopt. De verwachting is wel dat Shanghai Shenhua als tegenprestatie zijn contract met twee jaar wil openbreken tot eind 2024.

Volgens Engelse media gaan de Chinezen akkoord met het verlengen van de huurdeal, omdat Ighalo door alle coronaperikelen niet op tijd terug zou kunnen zijn in China voor de start van het nieuwe Super League-seizoen. Nu zal de voormalig aanvaller van Watford het Chinese voetbaljaar grotendeels missen. Daar tegenover staat dat hij United kan bijstaan in de Premier League. Sinds zijn komst in januari scoorde Ighalo vier keer in acht duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.