Ultra-effectief United laat Atlético gefrustreerd achter

Slechts twee schoten op doel liet Manchester United dinsdag noteren in de achtste finale van de Champions League tegen Atlético Madrid. Dat was genoeg om een onverdiend gelijkspel af te dwingen en de kansen op de kwartfinale springlevend te houden (1-1).

Atlético Madrid
1 - 1
Manchester United

Bij Atlético koos Diego Simeone voor het aanvalsduo Ángel Correa en João Felix. Dat betekende dat Luis Suárez en Antoine Griezmann zich tevreden moesten stellen met een plaats op de bank. Bij United begon Cristiano Ronaldo in de basis. De 37-jarige Portugees scoorde in het shirt van Real Madrid in Champions League-verband liefst zeven keer tegen Atlético.

In aanloop naar de achtste finale van de Champions League noemde Simeone Atlético-plaaggeest Ronaldo nog 'een monster', maar in het Wanda Metropolitano kon de United-aanvaller geen potten breken. Ronaldo moest lijdzaam toezien hoe Atlético al in de zevende minuut de score opende. Renan Lodi pikte een afgeslagen corner op en legde de bal panklaar op het hoofd van João Felix, die David de Gea via de binnenkant van de paal klopte (1-0).

Apathisch United
United kwam in het vervolg van de eerste helft niet in het stuk voor. Sterker nog, de bezoekers slaagden er voor rust niet in om de bal ook maar een enkele keer te beroeren in het vijandelijke strafschopgebied. Dat was voor het eerst sinds het seizoen 2005/06, een seizoen waarin The Mancunians roemloos als laatste eindigden in de groepfase. Atlético kreeg op slag van rust nog een grote kans om de score te verdubbelen, maar een inzet van Marcos Llorente belandde op de lat.

Ook in de tweede helft was United bijna constant aan de bal. Toch lukte het de ploeg van interim-manager Ralf Rangnick maar niet om gevaar te stichten voor het doel van Jan Oblak. De Sloveense doelman verkeert dit seizoen niet in blakende vorm, maar hoefde lang niet in actie te komen en leek een eenvoudige avond tegemoet te gaan

Dat was buiten Anthony Elanga gerekend. De negentienjarige aanvaller loste een kwartier voor tijd de onzichtbare Marcus Rashford af en nam nog geen vijf minuten later de gelijkmaker voor zijn rekening. Elanga werd diep gestuurd door Bruno Fernandes, rekende af met José María Giménez en passeerde Oblak met een rollertje in de verre hoek (1-1). Het schot van de Zweed was pas de eerste inzet van United tussen de palen.

In de slotfase was Griezmann dicht bij de 2-1, maar een geplaatst schot van de invaller teisterde de lat. Verder dan dat kwam Atlético niet, waardoor beide ploegen op 15 maart nog alle kans hebben om door te stoten naar de kwartfinale van de Champions League. Dan staan Atlético en United tegenover elkaar op Old Trafford.