Atlético bereidt zich voor op 'monster' Ronaldo: 'Hij heeft ons vaak pijn gedaan'

Reacties

Atlético Madrid staat woensdag in Wanda Metropolitano weer eens tegenover Cristiano Ronaldo, die al vaker een kwelgeest bleek voor Los Rojiblancos. Trainer Diego Simeone en Ángel Correa gaan in op het weerzien met de Portugese ster van Manchester United.

Atlético bereidt zich voor op 'monster' Ronaldo: 'Hij heeft ons vaak pijn gedaan'
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 1
Manchester United
Manchester United

In 35 wedstrijden tegen Atlético scoorde Ronaldo 25 keer, alleen tegen Sevilla vond de huidige vedette van Manchester United vaker het net: 27 keer in achttien duels. Met Real Madrid won Ronaldo twee keer de finale van de Champions League van Atlético en twee keer was hij met De Koninklijke verantwoordelijk voor de uitschakeling van de stadgenoot in de knock-outfase.

Slachtoffer
Ook in het shirt van Juventus deed Ronaldo Atlético en Simeone veel pijn. Zowel in het seizoen 2018/19 (in de achtste finale) als 2019/20 (groepsfase) was Atléti opnieuw het slachtoffer van de dadendrang van de vijfvoudig Wereldvoetballer van het Jaar.

In februari 2019 won Atlético nog wel de heenwedstrijd in de achtste finale tegen Juventus en Ronaldo, waarna de Portugees in Wanda Metropolitano de hoon van het publiek over zich heen kreeg. Ronaldo reageerde toen door vijf vingers op te steken, verwijzend naar de vijf Champions League-titels die hij wist te veroveren. In de return in Turijn haalde Ronaldo vervolgens weer zijn gram door drie keer het net te vinden en Juventus naar de kwartfinale te leiden.

Monster
Simeone is voor woensdagavond opnieuw op zijn hoede voor Ronaldo, die voor United dit seizoen in vijf Champions League-duels zes keer het net vond. 'Cristiano is een monster, een buitengewone voetballer en hij is overal beslissend geweest. Het is duidelijk dat hij ons veel schade heeft berokkend in de duels waarin wij hem troffen. Hij zit nu weer in een heel sterk team', aldus Simeone, die in de heenwedstrijd nog geen beroep kan doen op de geblesseerde Koke.

Aanvaller Ángel Correa weet dat Atlético zich ook niet blind moet staren op de kwaliteiten van Ronaldo. 'We weten allemaal waartoe Cristiano in staat is, want hij heeft ons al vaak pijn gedaan. Maar het is niet zo dat we alleen hem in de gaten moeten houden. United heeft veel meer kwaliteiten en het wordt een enorme klus om hen uit te schakelen', verklaarde de Argentijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.