Fred: 'Interim-status Rangnick is niet goed voor Manchester United'

Reacties

Manchester United-middenvelder Fred heeft zich uitgesproken over de aanstelling van interim-manager Ralf Rangnick van afgelopen november. Volgens de Braziliaan zorgt het gegeven van de interim-status van Rangnick voor onzekerheid in de selectie van The Red Devils.

Fred: 'Interim-status Rangnick is niet goed voor Manchester United'
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 1
Manchester United
Manchester United

In gesprek met TNT Sports gaf Fred aan dat het voor een topclub verstandig is om een plan voor de lange termijn te hebben. 'Ik weet dat het in voetbal draait om het snel behalen van resultaten', zei de 28-jarige Fred. 'Maar een plan voor een langere periode is ook belangrijk. Ik denk niet dat het goed uit zal pakken voor ons als wij er geen één hebben.'

Onder Rangnick verloor Manchester United alleen van Wolverhampton Wanderers (1-0). Desondanks vindt Fred dat men bij Manchester United zich richt op de korte termijn-doelstellingen. 'We hebben geen idee hoe het na dit seizoen zal gaan. Dat is een beetje vreemd.' De kans bestaat dat Rangnick na dit seizoen aangesteld wordt als de definitieve manager, al zingen de namen van Paris Saint-Germain-coach Mauricio Pochettino en Ajax-trainer Erik ten Hag ook rond op Old Trafford.

Atlético Madrid 
Woensdag speelt United in het Wanda Metropolitano in de achtste finale van de Champions League tegen Atlético Madrid. Hoewel de ploeg van Diego Simeone niet in de allerbeste vorm verkeert, denkt de 24-voudig international van Brazilië dat United een taaie klus staat te wachten in Madrid.

'Hun trainer is een Argentijn, dus het zijn echte strijders die goed kunnen verdedigen. Sorry voor mijn taalgebruik, maar dit wordt een wedstrijd voor spelers met ballen.' Daarbij werd Fred, die sinds 2018 voor United speelt, gevraagd naar de waardering van de eigen aanhang. 'Het is een mix. Een deel mag me, het andere deel niet. Ik ben niet de beste of meest technische speler maar zoals we in Brazilië zeggen, draag ik de piano voor de andere artiesten en zet ik mijn leven op het veld op het spel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.